RSS
 

Eficienta

27 Sep

Cel mai mare lucru posibil este de a putea sa modifici ceva in administratia unei tari . Aici , ca in nici un alt domeniu , trebuie sa fii un mare reformator al statului ca sa poti porni ceva care sa reconstruiasca sistemul in favoarea cetateanului .

Pentru aceasta ar trebui si o alta atitudine a celor care sunt in slujba statului pentru a rezolva rapid , bine si corect treburile , nevoile celui care sustine in totalitate statul .

Ca lucrurile nu stau asa o dovedeste realitatea de zi cu zi a Romaniei .Avem multe din trecut care ne sugruma initiativa , avem traditii care ne tin in loc nu in ele insele, ci in lipsa noastra de intelegere a clipei in care traim si din care am putea scoate multi bani deaca am adapta totul in a face din traditii ceva de eficienta economica , de exemplu in dezvoltarea unei retele turistice care sa le puna in valoare si noi sa ne asiguram locuri de munca si bani pentru structurile statului etc.

Durerea mare este ca totul ar trebui pus in slujba celor multi si reorganizarea noastra in toate directiile ar trebui sa aiba aceleiasi scopuri ie puse sub principiul eficientei generale .Acolo unde se dezvolta ceva pe paguba , acolo trebuie facut imediat public si initiat falimentul .

Toate informatiile generale trebuie cunoscute de masele care sustin statul si nimanui sa nu-i fie permis altfel in dauna interesului general al tarii ! Feed-back-ul trebuie sustinut de puterea judecatoreasca si de controlul poporului prin mijloace democratice .

Cand atitudinea este schimbata , cand eficienta oricarei actiuni este urmarita , cand nimeni nu mai este la bunul plac al unuia sau altuia dintre cei care au fost alesi sa ne slujeasca si nu sa ne conduca spre raul general atunci eficienta mincii fiecaruia se oglindeste in faptele de zi cu zi si in aportul institutiilor la binele general .

Voi trai si eu un asemenea moment !

 

Leave a Reply