RSS
 

Archive for septembrie 28th, 2009

Apa tulburata

28 Sep

O vorba romaneasca spune ca in apa tulburata nu poti sa-ti vezi chipul si mare dreptate are !

Ce poti sa faci in vreme de restriste , cand toate se aduna potrivnic tie si nu mai poti sa judeci lucid cele ale viitorului ? Trebuie sati cauti si sa-ti gasesti desteptatorul tau , cel launtric si sa incerci a avea rabdare ca sa observi , in timp , noua limpezire a apei .Si acest lucru este posibil numai daca te lupti ca in aceasta perioada sa nu mai poata fi tulburata apa sub nicio forma si sub niciun motiv .

Orice mustrare a faptului ca nu gasim cauza sau cauzele nu duce la nimic bun si nu mai foloseste la nimeni .De aceea , mustrarea neincetata face rani trupesti la inceput si apoi , daca perseveram , sufletesti , de netrecut si, pe termen lung , de neiertat. Si , apoi , foloseste decat la orgoliul judecatii logice valoroase dar, cu ce folos ?

Nesminteala constiintei ne poate indrepta spre o iesire cu judecata limpede dar acest lucru trebuie sa duca la solidaritatea neamului si nu la dezbinarea lui .De obicei , in vremuri de criza , dezunirile sunt baza si nu lupta spre intarirea unitatii unei comunitati .Se cauta si la noi acest lucru iar noi am dovedi ca suntem slabi si putin pregatiti daca am raspunde cu fapte care sa distruga ceea ce s-a cladit timp de 90 si ceva de ani .Povara faptei de istorie este uriasa si umerii nostri sunt firavi si plini de oboseala .

Putem sa rezistam la clipele in care in loc de apa limpede vom avea nu apa tulburata , ci o pasta de mal urat mirositoare ?

Timpul ne va demonstra ce de suntem in stare !