RSS
 

Archive for septembrie 21st, 2009

Firav

21 Sep

Trecute zile si viitoare clipe !

Toate ne sunt date pentru a fi traite de noi cei care, la un moment dat al parcusului cel mare al acestei specii, suntem vii si incarcati cu aceasta umila si neeleganta sarcina de a fi rostuit sa facem sa nu trecem neobservati .

Firavul nostru traseu prin aceasta lume este rostuit poate de pana sa ne nastem , poate de noi , poate de mediul social, economic si politic in care – fara sa dorim – suntem laolalta cu ceilalti .

Facem o zbatere cu rost credem noi , dar parca altii ne vad cele neindreptate si cele mai putin asezate ale trairilor noastre , ale faptelor noastre , ale clipelor in care am cutezat sa ne manifestam .

Firave structuri in care suntem nevoiti sa traim , sa ne ducem clipele spre inzestrarea noastra cu cele placute noua in special , individualitatii din noi.Mi-a fost dat sa fiu traitor intro epoca de rasturnari mari , intro perioada in care dinamica lumii nu mai tine seama de individ , in care noi suntem o mica parte a ceva care poate daca conteaza nu se vede sau daca se vede nu cred ca mai si conteaza .

Aici avem nerostuite institutii care par a fi , dar nu sunt , care cred ca sunt , dar nu se manifesta in atributiile lor , care se doresc asezate , dar nici n-au inceput sa fie ceea ce trebuie si sunt pe hartie mari domenii de consolidare a unei stari ce vrea sa apara de douazeci de ani incoace .

Firav caracter la o populatie lipsita de elementare clipe de bucurie intelectuala ,la un grosolan mod de a caricaturiza orice noua asezare a unei deschideri europene , la o cladire a unor modele care sa impuna o privire de re-nastere de care avem atata nevoie.

Firav …si totusi de mii de ani … suntem aici si ne obligam sa traim , nu ?