RSS
 

Archive for septembrie 16th, 2009

Institutorul

16 Sep

Din multele monstruozitati si faradelegi realizate de revolutia franceza avem si crearea functiei de institutor , a unui om care trebuia sa faca educatie in spiritul legilor noii revolutii , in esenta laicitatii sale si in tainele absurde descoperite de masonii capi ai acestei mari ridicari a maselor sanchilote.

Era omul zilei , cel care impunea spiritul epocii noi , a reconstructiei Frantei fara temeiuri crestine , care abuza de laic si distrugea tot ce apartinea unui asa zis trecut odios , al Vechiului Regim . Erau noii ghiocei care rasareau dupa greaua iarna a macabrelor crime si dupa Marea Teroare care a schilodit Franta de atunci si pana acum .

Institutorii erau dascalii anilor celei mai mari ridicari a sanchilotilor la puterea tarii de pana atunci . Erau , in plamada vremii, oameni de feluri diferite care credeau sau nu in ceea ce aplicau .Totul a fost un esec : negarea trecutului , impunerea ideilor din Templul Ratiunii Supreme , blasfemia educatiei laice , ruperea de schema traditiei si a intaririi identitatii nationale etc.

Spiritul lor a trecut veacurile si poti afla si astazi oameni care servesc o cauza care este pierduta dintrun inceput , care cata a fi in spititul veacului fara sa analizeze si fara sa desluseasca tainele constructiei umane , rosturile firii noastre in toata aceasta trecere pe acest pamant .Nu avem nevoie de institutori in spiritul celor enuntate mai sus , ci de dascali care sunt in simtire cu obstea care ii creeaza si ii indruma pe o carare sau pe o autostrada a ei .