RSS
 

Archive for septembrie 9th, 2009

Cifra 3 (090909)

09 Sep

Mi-a dat Dumnezeu zile si am apucat si aceasta zi de noua a noua in anul noua dupa 2000, adica 090909.Este un lucru de insemnat .Toate aceste cifre au la baza cifra 3 .Spre ea o sa-mi indrept postarea de astazi.

Cifra trei apare in cultura universala ca un fel de semn magic , plin de ascunse intelesuri cabalice si tainice legaturi mistice . Pitagora definea cifra trei ca semnul echilibrului perfec al stabilitatii . Cel mai elocvent exemplu este Sfanta Treime , echilaterala Divinitatii , in care cele trei elemente constitutive sunt in raport de egaliate perfecta si interdependenţă . Magii de la Răsăarit au fot trei , muschetarii trei , iezi din capra cu trei iezi la fel , tenorii trei .

Numarul trei s-a bucurat de multa atentie din partea oamenilor dintotdeauna si de pretutindeni .O explicatie a atentiei fata de acest numar se poate gasi in faptul ca omului i-a venit destul de grei sa-si imagineze numarul trei , adica sa treaca dincolo de 2 .

Cifra 3 :

Defineste echilibrul si suficienta . Trei puncte sunt minimul suficient pentru definirea unui plan geometric sau sau pentru a face un scaun stabil . Cifra 3 a imbracat foarte repede semnificatia ” perfectiunii divine ” si a desavarsirii . In cea de a treia zi a creatiei , Dumnezeu a facut sa apara lucruri , care impreuna cu celelalte lucrari din primele doua zile , au completat elementele strict necesare vietii . De fapt , zilele creatiei merg in serii paralele de catre trei .

Apare cifra magica trei : trei daruri , trei zile , trei probe . Cifra trei avand un caracter simbolic la celti .

POVESTEA CIFREI 3………..

Se povesteste ca in momentul nasterii Domnului cei trei magi erau pe drum , indreptandu-se catre locul magnific, asa cum ii calauzea steaua.cel de-al doilea mag se alfa la o distanta aproximativ egala fata de primul si al treilea.Erau cu totii cu privirea indreptata spre cer , urmarind steaua care vestea nasterea Fiului Domnului .Dar iata ca un curcubeu ii uni printr-un arc pe primul si pe al doilea mag,iar un alt curcubeau il uni pe al doilea de cel de-al treilea mag.

Fara sa prinda chiar de veste,cele doua curcubee se lasara pamant,arcuite cum erau , parca inchinandu-se si ele in fata pesterei in care se nascuse Fiul Domnului. Magii au intrat sfiosi, ducand la picioarele pruncului trei daruri: aur, smirna si lamaie . Urmele curcubelului au ramas insa la intrare, pe ele crescand cele mai inmiresmate flori din lume,florile de busuioc.Cand au privit oamenii urma aceea au spus ca dacavor sa scrie numarul carei reprezenta pe cei trei magi,vor desena si ei cele doua semicercuri minunate,pline cu flori de busuioc…

Cifra 3 – Simbolul echilibrului – Purtatorii cifrei 3 au ca menire in viata gasirea echilibrului interior si a armoniei, iar pentru obtinerea acestui lucru nu sunt dispusi sa faca nici cele mai mici compromisuri fata de propria persoana. In relatiile cu ceilalti, ca si cu ceilalti, daruiesc mult si vor sa primeasca mult. Accepta defectele si calitatile celor din jur, insa mai putin pe cele proprii. Sunt idealisti, dar pragmatici in acelasi timp. Au gratie, eleganta si usurinta in comunicare si in medierea relatiilor interumane. Pot face de aceea o cariera de succes in diplomatie sau in domeniul relatiilor publice. Alaturi de partener isi doresc afectivitate si tandrete, si nu neaparat pasiune si intensitate.

CIFRA DESTINULUI 3 – ANIMATORUL
Directia de urmat: sa invete cum sa aduca fericirea
Oportunitati: sa-si foloseasca imaginatia $i creativitatea
Cuvinte-cheie: extravertit, sociabil, creativ, norocos, iubitor de distracţii, superficial, fără astâmpăr, se plictiseşte uşor, gelos
Entuziaşti, cei guvernaţi de cifra 3 aduc veselia în jurul lor. Pur şi simplu ei luminează încăperea în care se afla. Pitoreşti şi plini de imaginaţie, cu aptitudini creative, au o isteţime naturală şi învaţă repede şi cu uşurinţă. în viaţa lor existâ o nevoie imperioasâ de dragoste. Mulţi dansatori au cifra destinului 3; aceşti nativi sunt atraşi de veselie, de distracţii şi de latura senină a vieţii. Par a fi foarte norocoşi şi, într-adevăr, fac bani cu uşurinţâ. întotdeauna apare câte ceva şi pentru cei guvernaţi de cifra 3. Elocvenţi şi flexibili, ei sunt gazde bune, bucurându-se atunci când sunt înconjuraţi de oameni. Au nevoie să-si exprime într-un fel sau altul creativitatea lor evidentă. Nativii cifrei 3 au o minte ascuţitâ şi le plac petrecerile.

Trăsături negative – Se plictisesc rapid şi devin nervoşi. Deşi atrag banii, cheltuiesc făra măsurâ. Le este greu să se descurce când sunt singuri şi le este teamă de singurătate. Răbdarea nu se număra printre catităţile lor; au nevoie sa se mai tempereze. Nativii acestei cifre a destinului riscă sa se consume repede pentru ca se agita prea mult.

Darul cifrei 3 de a provoca râsul este demonstrat de comicul Bill Cosby, un divertisment creativ de un alt tip – de câtre regizorul Alfred Hitchcock, iar conceptul „viaţa ca o petrecere” le poate fi atribuit actriţei de cinema Jayne Mansfîelt şi scriitorului F. Scott Fitzgerald.