RSS
 

Archive for septembrie 8th, 2009

Atomicitate

08 Sep

Intro lume asemenea unui ocean universal fiecare om ivit in rostuirea vremii sale este asemenea unei picaturi mici . Aceasta este in razele soarelui intregul univers si reflecta marea lumina in minuscula faptura a creatiei .Ea poate fi o picatura de ploaie sau un strop de roua .

Atomicitatea ei este data de valoarea ei , de frumusetea ei , de energiile ei , de tainele ei . Intreaga fire a picaturii este inscrisa in interiorul sau ca o pecete a drumului inca neparcurs.

Ea poate sa se aseze pe o floare , pe o vietate , pe glia cea roditoare , pe mormintele bunilor, pe lucruri neinsufletite si sa aduca o pace a ei , un indemn la chibzuinta si la aplecare spre inalt.

Asemenea trecerii ei este si omul prin acest necuprins univers .Atomicitatea omului ne inspaimanta si ne creeaza un sentiment de inutilitate la nivelul general al creatiei .

Fiecare picatura de om este o noua speranta pentru implinire , pentru rodirea ei la mii si mii de destine , prin incoltirea ei in mii si mii de minti si mai ales prin rostuirea ei spre armonie, spre pace si spre linistea generala a celor asemenea ei .