RSS
 

Archive for septembrie 6th, 2009

Piatra unghiulara

06 Sep

Este piatra care lega doi pereti, doua ziduri; pusa la locul de imbinare, in unghi, unde se imbinau cele doua ziduri, si care facea legatura intre ele.

Este piatra care leaga , strange neamurile , oamenii si care poata sa cladeasca istoria lumii pe noi intelesuri. Cu ea ne este data posibilitatea impacarii tuturor oamenilor , e data posibilitatea salvarii individului , dar si a oamenilor .

Unicitatea ei ii da tarie , farmecul ei ii da putere si simbolul cel mare al ei ii da intemeiere in Unul.

“Cine va cadea pe piatra aceasta se va sfarama, iar pe cine va cadea il va strivi”. Orice cuvant si gand al meu cand stiu ce ecou are in sufletele celorlalti… dar mai mult, chiar simpla lui iradiere… Gandirea este o energie care se raspandeste. Cand lovesti in bine, in adevar, in frumusetea divina, nu binele il distrugi, nu adevarul il distrugi, nici frumusetea negraita.

Pe tine te ranesti, pe tine te ruinezi, pe tine te distrugi.

Piatra aceasta ramane si dainui caci ea este dintrun inceput si nu are sfarsit si pentru noi oamenii este cea care fiinteaza, care intemeiaza, care uneste si zideste .Poate nu intamplator avem a sti ca e bine a cladi pe stanca o casa pentru a rezista , adica sa ai valori , sa sti ca totul curge daca ai stiut rostul si izvorul apei , ca a munci temeinic este a construi pe taria stancii orice si a te multumii cu munca trainica si grea a soliditatii actiunii .

Piatra aceasta ne da puterea de a fi si de a crede ca suntem si noi ceva si nu numai muritori si frunze in vant , picaturi de ploaie in nemarginita mare .Cu ea alaturi bucuria vietii este intemeiere si rasfat pentru firea patimasa .Pentru ea este bine sa aducem laudele cele mici ale firii noastre si sa cautam a respecta intelesurile cele negraite ale trecerii prin Piatra unghiulara la necuprinsul universului.