RSS
 

Archive for septembrie 2nd, 2009

Normalitate

02 Sep

In plus infinitele nevoi pe care omul le are cred ca ar trebui pusa si nevoia de normalitate in viata de zi cu zi , in viata sociala , in toate situatiile si in toate demersurile , in cautarile noastre de mai bine in care sa ne straduim a nu afecta prea mult pe altii , in sperantele noastre pentru a nu fi prea futurologice si , deci, mai putin normale , in firescul devenirii noastre in care totul ar trebui sa fie organic , legat de crezul nostru de muritori .

Nu poti cladi ceva solid si plin de temeinicie daca nu ai in vedere starea de normalitate . Numai regimurile neasezate , cele totalitare si cele care sunt cladite pe nonvalori pot aduce in spiritul vremii situatii de nenormalitate . A face acte grabite , a te transforma peste noapte in justitiar , a fi tu numai cel care detine adevarul fara a vedea si miile de opinii ale altor semeni , a crede ca esti investit cu forta politica pentru a schimba lumea dupa chipul partidului / coalitiei pe care o reprezinti , cred , ca este o eroare .

A aseza o tara , a intemeia o norma noua , a decide un nou drum in societate , a cladi legi pe picior si culmea a si le dori cele mai bune , mai necesare , mai bine cladite sunt dovezi ale imaturitarii cetatenesti si ale nefirescului care a devenit o norma intro societate prea miscatoare si cu oameni politici prea schimbatori.

Greul intro vreme de criza este de a aseza legi solide si mai mult decat necesare pentru a fi cu un pas inainte in ajutorul cetatenilor umili, neajutorati financiar , someri, amarati de timp si de viata . Cum altfel poti sa te menti ca subiect politic cand tu vrei numai sa te intaresti in averea personala si sa capeti mari puteri in stat fara a vedea cetateanul simplu ca doresti sa-l slujesti pe el , pentru ca el te-a ales .