RSS
 

Maica noastra

15 Aug

Imaginea este dupa :www.crestinortodox.ro/

La noi , la romani , ziua de astazi este dedicata Maicii noastre , adica Sfintei Fecioare Maria , mama lui IIsus.

Este Adormirea Maicii Domnului sau Santamaria Mare . Este cea mai indragita divinitate feminina a Panteonului romanesc. O numim cu suflet mare si indurerat ca maica a neamului nostru .

Sfantul parinte , Ioan Paul al II-lea , cand a fost in Romania , in anul 1999, a asemuit tara noastra cu “gradina Maicii Domnului “.

Ce frumos o numim pe mama Domnului: maica .Ea nu a murit , ci pentru neamul nostru ” a adormit “. Trupeste a murit , dar sufleteste , spiritual ea este cea care ne vegheaza , zi de zi , ne apara si ne asculta cererile noastre pentru ajutor, liniste, necaz, tulburare sau blestem/farmece.

Ca o maica a noastra ne vegheaza , iata , de doua mii de ani si ei ii aducem multumirile pentru fericirile noastre , pentru bucuriile clipei si pentru destulul faptei .

Multe dintre bisericile noastre au hramul Adormirea Maicii Domnului .Intamplator sau nu , eu am fost botezat intro biserica a satului meu care are ca hram aceasta mare sarbatoare si acum , unde stau , de ceva timp s-a construit – culmea !- pe strada mea o biserica ce are acelasi hram .

Aproape ca nu e comunitate in care sa nu avem Marii, Marioare, Marini si toate derivatele lor . De aceea se incing mari petreceri pentru cei care au astazi ziua onomastica si cu totii multumesc cerului de binele zilei.

Tuturor sarbatoritilor : La multi si fericiti ani !

 

Leave a Reply