RSS
 

Inutile vorbe

14 Aug

Timp de doua saptamani am tot circulat prin Europa rasariteana si nu am vazut in media lor asa multa vorbarie ca la noi si mai ales ea nu era sustinuta la tot pasul de mari lideri politici .M-am intrebat de ce asa si am gasit raspunsul in modul lor de a-si face treaba : linistiti , la locul lor , cu modestie si cu mult bun simt .

Nu am vazut o agitatie inutila pe lucruri de orgoliu, marunte , prostesti de cele mai multe ori .Am sesizat ca forta institutiilor statului de drept este la tot pasul , ca oamenii sunt indreptatiti sa fie fericiti de situatia in care statul le-a rezolvat multe din doleante de mult si acum mersul spre inainte este unul firesc, fara de ingramadiri inutile si fara de cezarism politic de nicio forma .

Nu am intalnit marlania de zi cu zi de la noi , semeni de ai nostri iti dadeau prioritate in orice situatie cand erai la volan si te vedeau neputincios, te descurcau fara de oprelisti si cautau sa nu te incurce .E mare lucru nu ?

Am vazut faptele/actiunile lor in infrastructura drumurilor si nu mi-a venit sa cred ca peste tot : in Ungaria sunt autostrazi , in Slovacia , in Cehia si nu mai zic in Germania .Ca ei au putut realiza aceste maretii este un mare miracol pentru ca stau si ma intreb: noi ce am facut in cei douazeci de ani trecuti ? Unde sunt banii contribuabililor ? Ei cum au facut si fac in continuare si noi nu putem ? Cine este de laudat sau de criticat ?

Din pacate vorbim de doua decenii mult si inutil , inselati sunt oamenii si faptele sunt in defavoarea claei politice in totalitatea ei !

Inutile vorbe si … speranta de munca serioasa si in favoarea cetateanului !

 

Leave a Reply