RSS
 

Fapt ineficient

23 Aug

La nivelul istoriei nationale astazi se implinesc 65 de ani de la intoarcerea armelor de catre Romania contra Germaniei si alaturarea noastra de URSS.

Multe se spun despre acest controversat act . O buna parte de timp el a fost la baza cladirii zilei nationale a Romaniei comuniste .

Daca stai stramb sa judeci drept acest eveniment este istoric, dar consecintele lui au fost in total dezacord cu ceea ce s-a s-a dorit cand s-a luat decizia de a-l produce.

Oricum, planificarea acestui fapt istoric s-a realizat in mod straniu , cu participarea comunistilor , stersi si tradatori de neam de cel putin doua decenii, cu un rege tinerel si neputincios la a vedea in perspectiva istoriei : bine , facem actul si , mai apoi , ce o sa fie ? cine ne baga in seama , ce dorim prin el , ce spune Rusia bolsevica , in ce conditii comunistii rusi ne acorda ceva in a vorbi si noi , care sunt consecintele internationale , ce zic cei pe care ii deranjam in sferele lor de influenta …etc.

O intrebare de bun simt : de ce l-a facut acest act ? ce doream prin el noi ca toti ceilalti ne-au hulit indelung : Germania – ca i-am ytradat , rusii – ca nu ne-au bagat in seama, aliatii vestici – ca le stricat intelegerile , americanii – nu eram in cartile lor de joc etc.

Si daca l-am realizat din mari considenente nationale de ce a iesit asa de prost ? Nu am anticipat corect toate conditiile din zona , am avut alte asteptari , mizam pe ce ? Antonescu are si aici un cuvant al lui .Istoria mai are de spus .Nu stiu daca adevarul ei , dar oricum al lui.

Tradarea noastra la adresa Germaniei , alaturarea noastra Rusiei bolsevice ( de buna voie si nesiliti de nimeni ), neprimirea niciunui ajutor din partea nimanui, copnsiderarea noastra pana tarziu de catre URSS ca fiind un stat fascist , impunerea unor conditii draconice de vietuire dupa 1944, acceptarea acestora de singurii nebuni ai tarii care erau comunistii , impunerea bolsevismului cu forta in Romania , transformarea noastra in gubernie a Rusiei , ramanerea in inapoierea economica si morala a Rasaritului Rosu timp de 45 de ani sunt consecintele trecerii vremii si daca faceam 23 august si daca nu-l realizam .

Poate nu e rau de spus ca daca nu-l puneam in practica asa cum a fost acest august in flacari , Romania putea fi o repiublica sovietica in cadrul URSS -ului , ca oricum am fost dar cu imn , steag , armata separata etc toate supuse tot Moscovei si comunistilor de acolo si de aici ( cozile noastre de topor care inca mai au putere in toate structurile statului ).

Jalnica perspectiva si in evaluarea realista a marii istorii o concluzie se tot contureaza : a fost un fapt istoric total ineficient , fara verticalitate si mai ales cu mari consecinte negative asupra viitorului Romaniei pe termenlung care tine – din pacate – pana astazi .

 

Leave a Reply