RSS
 

Bine

19 Aug

Avem multe de facut, de dus in viata noastra.De fiecare data clipele trec repede si ne trezim in etape ale vietii aproape negandite .Toate curg intrun orizont ce pare a fi descris din tainele trecerii.

Cand avem sansa de a fi la o rascruce a vietii suntem plini de emotii , avem traiul din ce in ce mai stresat , credem ca drumul poate fi intrerupt .Dar vin zilele de facere a acelui eveniment , totul este mai mult decat bine si …cam atat .

Nu gasim bucuria bucuriilor ca ne e bine , nu suntem in stare sa sarim de fericire ca analizele ne-au iesit bine , ca am avut operatie si totul a decurs foarte bine , ca tratamentele urmate au dat roade, ca toate care se puteau ivi in raul clipei viitoare nu au avut sortii de izbanda .

Nu am fost claditi, educati si inzestrati de cei mari cu a ne bucura de BINE , cu a simti la cel mai inalt nivel clipa de normalitate , cand toate sunt O.K., cand ne asteptam mai putin la ceva si s-a infaptuit din sinele lui.

In cel mai rau caz zicem ca asa a fost sa fie , ca a fost o vrere a cuiva ca lucrurile sa se infaptuiasca in sensul pe care si noi il doream , ca starea noastra spre bine se datoreaza celor care ne-au dat viata si bunilor nostri care au facut in viata lor bine semenilor , comunitatii , ca binele lor se intoarce noua celor care ducem astazi numele si destinul lor mai departe etc.

Nu stiu de ce dar am sentimentul ca nu avem o cultura a bucuriei de BIne , ca ne-am trait traiul in raul de zi cu zi si am uitat de bine , ca avand in permanenta rau nu am mai avut clipe de a fi in extazul binelui , ca soarta de neam oropsit si ingenunghiat de milenii ne-a sugrumat dorinta si firescul binelui , ca cei batrani au uitat din cauza jelirii mereu a celor dragi ca este in firea trairii noastre de a ne bucura de binele existentei in clipa in care suntem sanatosi , plini de dragostea de a fi fericiti si aparati in soarele luminii vietii.

Poate astazi sau aiurea in viitor ne vom rascoli memoria neamului si vom cladi un orizont al Binelui pentru cei mici , pentru cei tineri , care nu stiu si nici nu-i bine sa cunoasca traiul nostru de chin de milenii decat in masura in care totul are o conotatie cognoscibila si nu de flagelare a comunitatii si de intristare generala si permanenta .

A ne deschide binelui si a crede in viata dusa in traiul binelui nu este decat un scop al cresterii unor urmasi optimisti , plini de viata cu trasaturi comune cu cei din Europa si din lumea cea mare .

A fi in dorinta permanenta de a vedea binele in tot ceea ce viata ne ofera simplu, in firescul ei este o cale de a ne scoate din cap ca destinul nostru este mioritic , este incercat de rau si de angoasele stramosilor.

A crede in orizonturile cele placute si frumoase ale mersului fiecaruia prin aceasta lume ne da taria ca suntem vii, ca suntem plini de forta , ca suntem creativi , ca in puterea noastra este starea de bine, ca in taria noastra este sensul de a ne inveseli de orice lucru marunt si firesc in care noi am fost nevoiti sa fim si toate au iesit bine .

In binele clipei vezi marele SOARE al vietii !

 

Leave a Reply