RSS
 

Alunecare

25 Aug

Nu poti sa crezi cat de greu este sa faci posibil ca intre oameni sa tratezi probleme sensibile , sa comunici idei si stari care le traiesti in moduri in care cel de langa tine sa le inteleaga si la le faca posibile sa aiba acea putere pe care ti-ai dorit-o a fi intarita la celelalt , care iti primeste cuvantul tau ca manifestare a ceea ce simti si incerci sa fii in acel timp al dialogului.

Greutatea ce mare vine din modalitatile diferite de educatie din pantec, din primele clipe de viata , din manipularea rostuita de traditii , de obiceiurile zonei , de forma de credinta la care au derat parintii , bunicii sau unele rude din apropierea copilului . Toate transmit adevarul lor, spiritul lor in care vor sa vada , sa simta si sa inteleaga lumea .Din pacate vremea a rostuit locul majoritatii si al obstii cele mari si a vazut mai putin intelesul pe care s-a straduit sa-l dea lumii o mana de oameni de culoare diferita , de credinta diferita , de unele lucruri diferita .

Acestia s-au retras in sinea lor , au construit un univers minor si au crezut ca ceea ce vad ei este Adevarul , ca lumina lor este Lumina .De cele mai multe ori s-au inselat si au avut frustrari de asezare a gandurilor lor in mersul fluviului majoritar.

Copiii traiti in astfel de medii au traume , sunt schimonositi sufleteste , au dureri de rautate si de neacomodare la ei , la o stare a intelegerii lumii , se invart in universuri se4mantice si semiotice cu multe intelesuri , nu mai vad esenta lor si a lumii ca sunt bulversati de semne, de simboluri , de idei diverse pe care nu au de unde sa le priceapa . Ei de cele mai multe ori sunt repetenti la integrarea in comunitate , percep tonurile vietii si nu vad nuantele ei , le e frica de obstacole , se tem de necunoscutul zonelor pe care nu le percep, pentru ca nu au codurile ancestrale de intelegere .

Actiunea lor pare copilareasca , dar subtirimea cresterii in coduri de norme sociale majoritare ii zdruncina si le creeaza anti-emotii deranjante pentru cei din jur.Daca nu ai sti cum sunt sufleteste ai avea impresia ca isi doresc raul , ca percep lumea negativ, ca vor sa fie stigmatizati si cer haosul din mintea lor in realul din jurul lor .

Se aluneca la valea deznadejdii , la tampla unui prag de simtaminte amestecate , sufletul ii este pierdut, pentru ca nu are energia care sa-l faca sa continue pe un drum care poate fi si drumul sau , incercat de altii sau ivit din spuma marii direct pentru el .

E drama celui neasezat intrun orizont al pacii lui interioare , al intelegerii sensului sau in acest univers pamantean .

Este credinta lui ca poti sa o duci inainte fara de a da seamna de ce ascunzi in suflet , in adancul sau si catre ce orizont vezi sau nu un creator. Nu poti continua , ca-i un capat al firii unde totul se inchide , daca simti ca esti om si ai o misie in trecerea ta pe aici , printre oameni.

 

Leave a Reply