RSS
 

Refugiati in ura

10 Iul

Nu stiu cat bine a facut lumii epoca masinismului si a revolutiei industriale dar un lucru a realizat cert : a reusit sa indeparteze omul de om , sa-l instraineze la maximum si sa-l apropie de ura semenului si mai putin de iubirea lui.

De vreo doua sute de ani cei dezvoltati si plini de cele materiale s-au refugiat in ura , cred in primul rand de sine si mai mult apoi de cel de langa sine .E cea mai mare drama a existentei noastre in aceste vremuri de grea cumpana . Neatentia fata de cel de langa tine , dorinta de a i se intampla lui ceva mai mult rau decat tie , credinta ca nesimtirea cladeste avutie , ca maximum de individualism trezeste simtul averii nemasurate sunt situatii curente ale fiecarei zile pe care o traim .

Ceas de ceas , la televiziunile de toate felurile , in presa scrisa , in media de orice fel , pe internet etc sunt aspecte nenumarate ale existentei urii fata de omul de orice culoare a pielii, de orice religie , de orice sex, de orice morala . Toate sunt invatatii la ura , la a nu intelege diferentele aparente care ne separa , dar – in mod placut – ne apropie unul de celalalt.

Ura activa este promovata la orice pas , este in dialog cu vecinii , cu cei apropiati , cu cei care doresc o parte care ar trebui sa-ti revina tie, frate, sora, fiu , fiica , tata, mama, sot , sotie etc.Invrajbirea tuturor este telul spre care tinde lumea de astazi .Mai marii pamantului nu au facut decat sa adanceasca discrepantele , sa limiteze actele de iubire , sa promoveze razboiul cald pentru a impune dreptatea lor si nu a oamenilor ca egali cu ei.

Lupta , lupta pentru orice , de la a supravietui la a tinde sa ai mai mult s-a realizat prin a aduce prejudicii sau a-l omora pe celalalt.Dureros model de morala , dureroasa religie , ingrozitoare lectie de smerenie la care din pacate Biserica Apuseana a si pus umarul .

La multi dintre noi refugierea in ura ne este mai aproape decat iubirea celui de langa noi si care se poate numi fiica , frate etc.Ea ne da o tarie ca suntem cineva , ca putem aduce raul si pe capul altuia , ca cel care ne conuce spre rau este al nostru cu toata a sa fiinta .

Bunatatea si dragostea vin la om dupa indelungi munci si framantari personale , sunt o stare a smereniei firii noastre si aici trebuie un altfel de educatie pe care nu o mai primim de mult si la care si Biserica Crestina acam uitat ca pentru acest lucru a fost creata : sa aduca linistea pe fata chipului oricarui om si prin misiunea ei de zi cu zi unde ai ei slujbasi ar trebui sa fie exemplele de morala pentru toti muritorii.

Poate ca e rau ca suntem refugiati de cel putin doua sute de ani in ura sau poate ne-ar trebui o noua morala in care binele si raul de astazi sa fie altfel apreciat si nu dupa valori care aula baza preceptele Cartii !

Cine stie ce e bine si ce e rau intro lume a Satanei in care traim!

 

Leave a Reply