RSS
 

Moderatia

01 Iul

S-a scurs o jumatate de an din 2009, suntem in 01 iulie .O luna pe care romanii au introdus-o in gloria unei dinasti imperiale , o luna de vara , de mult soare si de vreme senina , de recolte.

De aceea ma gandeam la ce mari beneficii ne ofera in viata de zi cu zi moderatia , felul linistit in care omul ar trebui s priveasca lumea , semenii si pe el insusi . Suntem intro goana a miscarii noastre in aceasta lume si cred ca nimeni nu stie de ce asa , suntem intrun traseu unicat la fiecare dea ne desfasura viata dupa standarde numai de noi constientizate sau numai de noi acceptate din cele care sunt in jurul nostru .

La toate si la tot ceea ce facem , la actiunile in care suntem in trecere pe aici tebuie sa avem o clipa de liniste , o raza de certitudine ca procedam uman , ca suntem ancorati intro armonie universala , ca faptele noastre sunt o oglinda a sufletului nostru , ca miscarea noastra este intro harazire a celui care ne-a creat pentru a indeplini o porunca , pentru a duce la un capat un mesaj , pentru a nascoci o cale de solutionare umana a ceva care este transmis pe cai spiritual-dumnezeiesti.

A fi in deplina pace cu tine insuti , a cauta pacea celorlalti si a vedea rostul cel mare al unor intalniri intre semeni , a croi un drum nou de intelegere si netulburare intre frati , a cladi un zid acolo unde nu este nici temelie , a te incarca cu roadele pacatului altora pentru a incerca a le sterge prin infaptuiri bune , frumoase , placute Fiintei sunt crampeie de moderatie umana , sunt dovezi ca firul de trup scos la Lumina este in mesajul scoaterii sale spre inalt .

Toate pornesc de la modalitatea in care vedem lumea , ne vedem pe noi si intelegem un anume rost al existentei noastre intro lume haotica , fara de grija la nivelul individului si care cauta sa se conserve intro relatie apropiata de rau decat de bine .

Echilibrul unei cresteri se capata din pantecul mamei si se cladeste apoi de parinti si mai apoi de tine cand ai cunostinta de tine , de lumea din jur .Asemenea unei albine trebuie sa sti de unde iti iei nectarul , in ce flori trebuie sa intri pentru a putea sa realizezi cu munca si apa curata mierea binefacatoare pentru trup.El este o optiune si apoi devine u stil de viata la unii oameni care sunt mai aproape de rosturile pentru care s-au nascut.Pentru cei multi si mi putin echilibrati totul este un haos al miscarii neintelese de ei , o tulburare de rosturi in care ei sunt mici sau mari mecanisme de strivire , de ascutire a rautatilor in dauna colegului.

Viata o fi in rostul ei profund echilibru sau este totul un haos in care acesta este numai o clipa din dezordinea universala ?

 

Leave a Reply