RSS
 

Mizeria moralei

06 Iul

Esti tentat a spune ca rezultatele d la bacalaureat din acest an sunt corecte la nivel national cand stai si vezi statistica oficiala .Dar cun este posibil ca sa fie elevi in judetele FRUntase de medii peste noua si altii di cele codase care abia au saizeci la suta promovabilitate ?

Ceva este putred in Danemarca !

IN PRIMUL RAND SISTEMUL CARE VINE SA-MI PROMOVEZE NONVALOAREA PE POST DE VALOARE.APOI MODUL IN CARE A SOFISTICAT UN EXAMEN AL MATURITATII SI A COMPLICAT CEVA CARE TREBUIA SA FIE FOARTE SIMPLU SI SA NE ATESTE CA ACEL ELEV ESTE , IN VIITOR , UN BUN CETATEAN AL ACESTEI TARI SAU AL EUROPEI.

Nu inteleg de ce trebuie sa dam subiecte la matematica etc care sa aiba grade de dificultate ca si cum ar intra la doctorat ,La ce ne foloseste ca imagine ? La ce este bun un asemenea bac ? Ce doreste el sa ne demonsteze, decat ca suntem nerealisti si exigenti acolo unde nu trebuie .Pot spune ca avem profesori care nu pot rezolva multe din subiectele de bac ?Si ei au trecut – de mila de sila – printro facultate din aceasta tara si nu din alta !

Profesorul Marga poate a gresit cat si-a inchipuit ca in mrejele balcanice poate sa promoveze un examen national unitar !Poate nu aveam nevoie de un asemenea experiment total nefolositor Romaniei.Suntem in goana de a intra la facultati cu media de la bac .Si ce ? Unii profesori universitari nu mai au studenti la unele facultati si cheamqa pe oricine la orice .Plus ca pretutundeni avem facultati , poate si in catune ca la Breaza sunt !

De ce pe banii contribuabililor asemenea risipa de resurse in primul rand umane dar si financiare ? Nu pot sa inteleg .Sa revenim : judete integi in care prostii sunt incurajati sa ia bacul , in care multi copiaza ca asa e directiva , ca e o traditie in acest sens .Nu poti spune ca e posibil ca unele licee sa aiba numai medii de peste noua la bac la toti elevii acelei scoli .Cum Dumnezeu sa fie peste o suta de absolventi cu medii de zece la sase discipline din care majoritatea in vai de mama lor localitati si in Bucuresti numai unu.

Apoi corectitudinea lui : nu a fost cu buna stiint format pe fiecare judet un corp de evaluatori , care sa fie scoliti, care sa fie atestati si calificati .Avem orice neica nimeni chemat la bac si poate accede ;a un barem de corectare si de notare .Poate unii nici nu inteleg filozofia elaborarii unor subiecte , altii nu au predat decat la unele scoli vai de mama lor , altii nu sunt in stare de a vedea jocul matricei d specificatii in intregul subiect elaborat .

Sa trecem la cei care supravegheaza si care anul acesta au fost adusi de unde au putut veni si daca au dorit a fi la asistenta .Erau unii inspaimantati de firea lor, erau stresati de starea natiunii , a tagmei lor si s-au napustit asupra elevilor care erau acum fara de aparare la mujiciile lor , la stilul marlanesc de a face cea ce erau chemati a face .Au traumatizat oameni si au transformat sala in loc de tribunal .Altii au inteles inversul situatiei si au dat prestigiul meseriei pe apa sambetei si elevii au scos cartile pe masa si au copiat regeste si de aici marile rezultate ale negocierii .Altii au avut decenta de a fi ceea ce sunt , dar putini si cu mult bun simt .Toti au in schimb aceleasi atributii.Si nu am auzit ca au fost supraveghetori dati afara din sala pentru atitudine nefavorabile locului , ci numai absolventi .De ce ?

Sa afirmi ca marile genii sunt in judetul Mehedinti ,Botosani,Constanta,Hunedoara, Suceava ,Timis,Caras-Severin, Gorj, Valcea , Neamt, Arad care au peste 90 % promavati este o blasfemie ! S-or fi nascut in Botosani Eminescu , Iorga …dar sa ma ierte Dumnezeu ca acum garantez ca prostia este in floare fata de judetul nostru in care abia daca avem un saizece la suta promovati.

Suntem de rasul plansului si de toate relele pamantului.Nu vre nimeni sa vada ca e mai rau ca la comunisti , ca toti neavenitii ne rad in nas si se considera egalii nostri pentru ca au diploma de bacalaureat si au drepturi egale .Ca pornind cu frauda asa vor intelege sa mearga si in viitorul luminos !

Nu bate Dumnezeu si ne batem joc de noi si de viitorul atriia acesteia care nu mai poate rabda acest mod de a ne face ca suntem europeni.Sa pornim cu dreptul prin a reforma totul si in primul rand corpul de educatori .Sa dam o alta infatisare invatamantului dac dorim sa mai fim si peste vreo suta de ani .

 

Leave a Reply