RSS
 

Hitler=Stalin

03 Iul

In sfarsit ceea ce eu pe blog afirm de mult avem acum si la nivelul O.S.C.E.Iata stirea de astazi:

“Adunarea Parlamentara a OSCE a adoptat o rezolutie care pune semnul egalitatii intre regimul nazist si cel stalinist, starnind furia delegatiei ruse, care a apreciat decizia drept “o jignire la adresa istoriei”, relateaza agentiile rusesti ITAR-TASS si Interfax.

Documentul, intitulat “Unificarea Europei impartite: apararea drepturilor omului si a libertatilor cetatenesti in secolul XXI in regiunea OSCE”, condamna crimele nazismului si stalinismului si a fost adoptat in ultima zi de lucru a AP OSCE, care a avut loc la Vilnius.

Rezolutia sustine initiativa Parlamentului European de a proclama ziua de 23 august, cand a fost semnat, in urma cu 70 de ani, Pactul Ribbentrop-Molotov, drept Ziua memoriei victimelor stalinismului si nazismului.

Seful delegatiei ruse, Aleksandr Kozlovski, a declarat ca a pune semnul egal intre regimul nazist si cel stalinist, “a carui contributie a fost decisiva in infrangerea fascismului, este o jignire la adresa istoriei”.

Rezolutia a fost initiata de delegatii din Letonia (Wilie Aliaknaite-Abramikene) si Slovenia (Robert Batelli).

Documentul subliniaza ca, in secolul XX, tarile Europei s-au confruntat cu doua puternice regimuri totalitariste – nazist si stalinist, in timpul carora au avut loc genociduri, s-au incalcat drepturile si libertatile omului, au fost savarsite crime de razboi si crime impotriva umanitatii.

Textul exprima, de asemenea, nelinistea in legatura cu laudele exprimate la adresa regimurilor totalitariste, precum si cu preamarirea publica a trecutului nazist si stalinist.

Documentul cuprinde un avertisment despre o posibila intarire a regimurilor extremiste, inclusiv neonaziste. Rezolutia lanseaza un apel statelor membre OSCE de a-si deschide arhivele istorice si politice, de a lupta impotriva xenofobiei si a nationalismului agresiv. “

Milioanele de victime ale terorii comuniste din intreaga lume au acum un inceput si, poate , vor gasi si calea cereasca de a se afla in linistea data de creator prin redescoperirea lor ca nume , apoi , unde se poate , ca trup si sa li se faca o inmormantare crestineasca si o pomenire la nivel comunitar si national .

Aici poate Biserica ar trebui sa se implice foarte mult si sa formeze un corp de istorici si de preoti care sa stranga toate datele crimelor acestor regimuri si sa le onoreze cu publicarea acestora si cu dezvelirea de placi comemorative in fiecare localitate care a avut – si nu vad care nu a avut – victime ale acestor odioase regimuri totalitate .

 

Leave a Reply