RSS
 

Bucuria soarelui

17 Iul

Soarele este atotbiruitor si pretutindeni este o vreme de mijloc de iulie . Razele lui vin in cascade mari cu temperaturi din ce in ce mai insuportabile pentru tot ce este viu .

Caldura este buna pentru a termina ceea ce s-a finalizat prin fruct si acesta este in coacere . Ea da binele recoltei mult asteptate de cultivatori dar si de consumatorii din toate zonele .

Toata natura se supune arsitei nesperat de mari din ultimul timp. Pasarelele fac jocuri , se inalta spre cer cautand o mica adiere de vant care sa le revigoreze , va veni o pala de vant prin care sa se schimbe atmosfera mult prea incarcata de praf , stau intrebatoare la clipa care va urma , oare totul va mai dura ?

Oamenii neavand alta sansa isi fac vant care incotro : unii la serviciu , altii la odihna sau la activitatile campului. Sunt osteniti de dogoarea soarelui si nu pot avem trainicia lucrului bibe facut pe o aemenea arsita .

Nimic nu ne conduce la a spune ca pe caldura avem un randament al muncii sporit .Ba , din contra , ea este cauza prin care lenea se instaureaza prin orice trup care cauta sa se conserve si sa se apere de consecintele unei expuneri marite la soare .

Suntem in vara, in mijlocul ei si suntem in vremea in care totul este permis soarelui .De aceea omul trebuie sa-si gaseasca mijloacele prin care sa aduca bucuria soarelui in casa , in sufletul , in inma si in dorul lui .

 

Leave a Reply