RSS
 

Biruinta

12 Iul

Sunt multe de spus dar un lucru e cert : greul vietii este de a sti sa fii impreuna cu celalalt, sa-i intelegi gandul si sa nu-l deranjezi decat in masura in care acel fapt va duce la binele lui .Putinta de a sta laolalta cu cineva iti da oarecare soliditate a respectului fata de semeni , de ingrijire fata de nevoile reale ale celuilalt.

Biruinta trecerii noastre pe aici este de a reusi sa cladesti o familie si un miraj al ei prin lucrurile cele mai simple , adica sa oferi dragoste neconditionata celor dragi , sa sti a crede cererilor celorlalti, sa faci ca orice parte sa fie ca intregul firii , sa cauti linistea fiecaruia in dauna – cateodata – a linistii tale .

O inchegare si o trainicie a unei familii se pot face numai in rostul respectului fiecaruia . A asculta cele nespuse si a vedea cele care sunt traite de fiecare este un simtamant pe care poti sa-l capeti dupa ce cunosti inima si nu cuvintele celuilalt. Armonia de suflet creeaza stanca cladirii relatiilor de familie .

A nu acuza , a nu te dori acolo unde nu este cazul , a fi in umbra celor pe care ii iubesti si a le ocroti tuturor pasii in lumea aceasta cu nejudecata faptelor lor , cu o vorba buna si spusa la ceas de pace , cu un gest marunt dar semnificativ pentru inima sunt cai de la care nimeni nu ar trebui sa se abata .

XXIX de trepte de constructie a unei familii sunt jertfe pentru trecere !

 

Leave a Reply