RSS
 

Abaterea din drum

09 Iul

A fi departe de adevar , a crede ca poti sa ratacesti in eroare , in lipsa ta de minimum de orizonjt asupra devenirii lumii si a omului, a te amagi ca poti fi tu insuti numai cu tine si sa poti sa ai ideile tale este o forma pura de abatere din drumul real al realizarii firesti a unui om .

Capcana nostra poate sa mearga spre a vedea ca mirajul este realitatea , ca ceea ce ni se prezinta este si adevarat , ca alte drumuri nu sunt posibile decat unul si acela indicat , dat , creat de altii care nu au nimic cu noi, cu tine ca unic creator al propriei existente .

Inselarea in duh a noastra se intregeste cu mistificarea zilei, a clipei , a rostului de a cladi pentru cineva sau ceva , a firii noastre in trup dar mai ales in suflet; ea capata intelesuri multiple in conditiile in care nu avem un orizont al mersului nostru inainte .

De multe ori pricina abaterii noastre de la un drum pe care l-am dorit este pornirea inimii , deloc de neglijat, este miscarea spre caldura sufletului si aplecarea spre gandul cel tainic al intalnirii cu El . Nu poate fi ceva mai apropiat firii noastredcat incercarea de a fi in consonanta cu Universul spiritual al cresterii noastre , cu tainicele unde ale celui care ne-a invrednicit sa fim asemenea Lui.

A avea un ritm propriu al intelegerii , afi ajutat sa te formezi in asa fel incat sa te simti implinit ca om , a fi mereu in apropierea acelor oameni care gandesc si fac binele ne da o stare de liniste si de intemeiere ca nu ne-am abatut prea mult de la drumul cel nepoticnit de fapte rele , in dizgratia creatiei noastre .

“Caci pe cel ce vietuieste drept si duce o viata fara pri­hana, care se departeaza de faptul de a placea lui insusi si de infumurarea mintii, pe acesta, cum spun Parintii, nu-l pot vatama toate ostirile demonilor, chiar daca s-ar lupta cu el cu ispitiri nenumarate.”

 

Leave a Reply