RSS
 

Vant

24 Iun

Pentru a schimba lucrurile, pentru a aduce altceva in locuri nemiscate , pentru a incerca innoirea si acolo unde ti se pare ca ea nu este posibila este necesar VANTUL, curentii de aer care sa conduca spre nou, spre altceva .

Bate vantul de mii de ani in universul terestru si in istoria popoarelor , dar foarte tarziu comunitatile si-au dat seama de importanta lui in a aduce multe beneficii oamenilor.Folosirea lui la munca , la paletele morilor de vant , la corabii , la transportul diferitelor marfuri dintro parte in alta nu a facut decat sa studiem foloasele lui si sa ne perfectionam tehnica prin care castigam mai mult daca il cunosteam , il apropiam , il aveam partener si incercam sa-l pacalim in marea lui forta de desfasurare in anumite momente.

Vantul este si o manifestare ideatica a nevoii noastre de modificare a unor realitati.El se incadreaza pe plan spiritual in a intelege duhul , suflarea omului, nasterea spiritului , incercarea de a construi prin el sufletul cel fara de margini al omului.

Nu-i intamplator ca invatatiii evrei ai antichitatii au vazut in suflul cel de viata rostuirea omului , ca s-au dus cu ideea ca nu poti sa fi OM fara de aerul dat ca duh de Creator , poate sub forma unui mic si puternic vant de duh , a unui suflu de viata sub forma aerului cu directie de la un creator la cel care este creat , de la arhetip la multiplicabil, de la tipar la forma , de la matrita la aspectulm concret al devenirii fiecaruia in esenta umana .

Sub forma de duh suntem cu totii la fel si toate ale noastre diferente de trup sunt nesemnificative la acest nivel.Nu conteaza cum aratam la nivel de culoare a pielii, la nivel de constructie trupeasca ( ochii, tenul, configuratia capului, buzelor,grupa sanguine etc. ), ci esential este ca indiferent cat suntem de diferiti suntem la fel la suflet, avem aceleasi simtiri fata de intemeietor, de creator, raspundem omeniei cu omenie, avem aceleiasi rezultate daca suntem favorizati de aceleiasi conditii. Nu sunt diferente de continut la diferitele rase umane, nu pot exista diferente intre inteleterea unor fenomene pentru ca aparti unei rase etc.

Suntem vant si in vant ne imprastiem valorosul spirit.Avem suflul cel din nastere si il adancim daca muncim . Daca ne straduim la cele materiale si le pierdem pe celelalte suntem in valtoarea vremii si in aer.

 

Leave a Reply