RSS
 

TIANANMEN-douazeci de trepte

04 Iun

Loc in care acum douazeci de ani a avut loc o revolta anticomunista .China era o zona economica restrictionata , cu multe practici bolsevice severe , inchisa in mentalitatea chinezeasca.

Revolta , sange , tancuri , masacru si UN TANAR SINGUR IN FATA UNUI TANC.O imagine care a marcat clipa din piata si dragostea de libertate a omului de pe orice meridian sau paralela ar fi . Un suflet mare, urias la o putere mica prin asprimea restrictiilor impuse cetatenilor sai.

El , acel tanar a invins, a salvat o tara , un popor, o natiune de la marea umilire, de la marea injosire a fapturii umane . El , o mica boaba de orez a deschis pentru cChina drumul spre libertate , spre economia de piata , spre prosperitate, spre dezvoltare durabila.

Un miliard de oameni a fost salvat de rusinea acceptarii bolsevismului de catre un singur Om.

Merita elogiul lumii si omagiul tinerilor din intreaga China.

La douazeci de ani de la evenimentele de atunci China s-a schimbat radical , s-a transformat intrun pol de mare putere a lumii, intro super putere militara si intro economie prospera .Toate acestea poarta ca simbol clipa in care un chinez a putut sa infrunte un tanc !

Ce o fi fost in sufletul tanchistului in acea clipa ! Cinste si acestuia ca nu si-a indeplinit misiunea pentru care intrasera in piata ! A dorit sa-l ocoleasca dar micul om nu s-a lasat si tot in fata tancului venea . De trei – patru ori a mutat tancul pentru a nu-l ucide .In final s-a lasat pagubas si tanarul din fata tancului a devenit mai puternic decat carul de lupta chinezesc si comunist .

O piata rosie simbol al bolsevismului , un sistem al terorii a fost infrant de un suflet avantat.

Glorie unor oameni de asemenea factura !

 

Leave a Reply