RSS
 

Sanchilotul

17 Iun

Era o vreme cand se vorbea de saracimea oraselor, de oamenii peroferiei de toate gradele si de toate culorile .era o vreme can si ei stiau ce sunt , care le este pozitia in comunitate si care le sunt ” drepturile ” .

Epoca moderna a inceput a da multe drepturi gloatelor si toate acestea – pe drept cuvant – au condus la redesteptarea maselor . Ele au inceput sa construiasca o societate a lor , cu institutii democratice de un anume model pe care si astazi il continuam .Dar in timpul revolutiei franceze mase mari de lumpenproletariat , de exemplare care doreau si mai multa schimbare si mai mult sange au vehiculat ideea ca trebuie mers in frunte cu ghilotina pana cand revolutia LOR va invinge , cand se va instaura o societate a egalilor intre egali etc.

Sanchilotii, acesti oameni fara proprietate dar saraci si sufleteste , fara de o scara de valori dar dornici de sange albastru dar uneori si rosu , acesti oameni , zic , nu au pierit atunci , ci ei exista cat timp conditiile de producere a lor vor fi identice sau asemanatoare .Ei sunt in mijlocul nopstru , ei sunt printre noi , ei sunt in sangele nostru si au acel ceva care il individualizeaza in masa oamenilor cu scaun la cap.

Ei contesta ca asa au dreptul ei intreaba de oricine : ce a facut in ultimii cinci ani ? , ei sunt sarea si piperul rasturnarilor la nivel social fara de cauza , ei nu se impaca cu ceea ce este si doresc a cladi un viitor auriu , numai de mintea lor ravasita gandit . Sunt ca noi dar din pacate lupta contra noastra .

Este noua forta a celor care afirma numai de dragul puterii ca sunt democrati , sunt firele de nisip care alcatuiesc gramada care da forta personalitatii care iese in fata lor sa le reprezinte interesele .Ei sunt durerea neimplinirilor unei natiuni , ei sunt resturile neeconomice ale descatusarii de forte majore pentru devenirea unei comunitati etnice , ei sunt deslantuirile raului in coaja aurie si in foi de portocal.

Ei sunt iuresul pierderilor noastre in istoria .Defectiuni si poticniri ale istoriei care au scos in fata asemenea exemplare pentru ca nu suntem antrenati la marile batalii cu mari oameni de stat si cu multimi bine educate si ancorate la proprietarea privata dezvoltata si libera .

Democratia nu inseamna dreptatea lor ci dorinta de a aduce multimii o putere politica majora care poate fi directionata spre masuri totalitare din dorinta de a crea binele sanchilotilor .Ei pot realiza o dictatura a lor care a avut in istorie nuante diferite si s-a numit : iacobinism , bolsevism , fascism , hitlerism , legionarism , terorism etc.

Masele flamande si lipsite de cultura muncii si a lucrului bine facut pot instaura regimuri de o cruzime fara de margini daca sunt lasate sa se apropie prea mult de putere .

Exista un pericol ca saracia sa ne conduca la pierderea identitarii de om si la dorinta de a distruge viata si libertatea umana .

 

Leave a Reply