RSS
 

Recunostinta

10 Iun

Doi colegi astazi au dat o mica petrecere pentru ceea ce Dumnezeu le-a harazit : sa iasa la pensie , adica sa fie sanatosi , sa lucreze timp indelungat cu tinerii ( peste patruzeci de ani ), sa soarba lumina din cea dumnezeiasca zi de zi timp de peste saizeci de ani !

A fost si o sarbatoare a noastra a tuturor care mai de care cu intervale diferite de timp in preajma lor .Tinerete si intelepciune laolalta .Intrun glas stupul si-a aratat puterea sa : toti s-au mobilizat si au devenit o forta in a aseza rostul cel mare al acestei zile : aniversarea muncii a doi oameni deosebiti ai institutiei noastre .

Fiecare in parte foarte diferit de celalalt, fiecare altceva ca intelect, ca privitor al lumii, ca prim culegator de fapte razlete de viata. Fiecare cu un filtru al sau la tot ceea ce viata le-a oferit cu bunele sau cu mai putin bunele ei .Fiecare stiind intrun al sau fel specific sa multumeasca cerului de tot si de toate cate le-au fost date sa aiba si sa duca .

In felul lor fiecare ave amai mult o tristete decat o bucurie in chip de ceea ce li se intampla la ceas de amiaza. Aici a fost si marea mea uimire .Bucuria din chipurile noastre de a fi la o astfel de adunare parca era mai putina la personajele principale !

Oricum o tristete a momentului era in jurul nostru si a nu a mers mai departe de primul ceas .Dincolo de acest fapt lucrurile au mers inainte spre gloria zilei .

 

Leave a Reply