RSS
 

Praful

25 Iun

Orice stanca in timpul ei de existenta , separata de munte, cu timpul se macina si devine dupa multi , multi ani nisip si mai apoi praf.Avem a vedea acest praf si din pamantul care sufera de apa vie a creatiei timp indelungat .

Peste tot el este in manevra vantului , este la dispozitia curentilor de aer, este dependent de altul .Este mai nimic in stare de normalitate .

Dar cand lucrurile se precipita , cand mari mase de aer il atata el se ridica in vazduh si creeaza mari probleme tuturor fiintelor : oameni, animale , gaze. El atunci are o importanta a vremii lui, stinghera.

Vartejul cu praf este un joc al culorii si o pictura a naturii in culori de pastel, este o simfonie a miscarii si o dorinta a refacerii stancii .O cerere care nu devine niciodata realitate pentru ca bietul fir de praf nu mai poate reface matca devenirii sale si se vede in neputinta reconstructiei matcii.

El – firicelul de praf este o parte a existentei miscarii, este un element din compozitia norului de praf, este o particica a unei existente in efemerul clipei.

” Praf in ochi ! ” – expresie care poate duce la un lucru care iti creeaza o stare de indispozitie, dar care la momentul facerii sale este total de nebine primita de cel/cei care este/sunt subiectul/ii povestii.Un lucru care iti da sentimentul inutilitatii unei actiuni la care cineva a muncit ceva timp, la care altcine a complotat in dauna adevarului care va triumfa dincolo de orice stare a lucrurilor nefireasca .

Orice viata poate fi asemuita unui fir de praf la scara mare a istoriei si din grila celor care nu vad oameni in nasterea constructiei cele mari a lumii , ci oameni si fire de praf care pot fi manevrate dupa propriile toane, intesele sau mofturi de cei mari care fac istoria mare.

 

Leave a Reply