RSS
 

Parjolul gorilelor

13 Iun

Nu este o zi ca oricare alta in calendarul nostru recent .Sunt nouasprezece ani de la inceputul celei mai crude si bestiale mineriade din istoria Europei.este ziua care ne-a scos din vrerea Europei si ne-a dat la fund, poate ne-a croit destinul care de veacuri era al nostru.

E o zi de blestem si de judecata dreapta in clipa in care doresti sa ai verticalitatea cetateanului increzator in valorile democratiei si ale epocii.E o rusine ca la interval asa de mare nu avem a zice indreptatiti ceva despre rau produs Romaniei de acest eveniment la care au fost maltratati oameni, la care s-a omorat oameni, la care s-au manipulat mase mari de indivizi contra unor cetateni GOLANI ( anticomunisti).

Ziua aplecarii spre animalitate si spre o conditie umana tribala cu adanci repercursiuni politice majore nationale si europene .O schinjuire nationala si o monstruozitate morala. O zi ce ne intuneca constiinta aceasta mica pe care o avem si nu mai ne da dreptul , pana nu ne redresam privirea spre raul produs , la normalitate .

Multi tac , a paguba , multi stiu a spune multe si nu au curajul civic si le este teama pentru ca nu s-a facut in societate o educatie pentru a afirma la orice ceas adevarul social si national pentru a analiza corect si cat mai putin partinitor faptele cele rele si a trage concluziile de bun simt pentru a nu mai gafa si in viitor la fel de mult si la fel de primitiv.

Intelectualii acestei tari ar fi trebuit sa aiba o pozitie mai transanta la a privi acest eveniment si la a protesta astazi la ceea ce este , dar nimic din cele spuse de mine nu au loc acum in roamnia .de ce ? Din amaortela de spirit , din angoasa instaurata la toate nivelurile de intelegere a realului istoriei noastre, din perspectiva prostiei unora care sunt pseudavalori in segmentele pe care le reprezinta etc.

Institutiile abilitate nu fac nimic, sunt incremenite si lancezesc in dosariada mineriadei .Nu avem victime , nu avem vinovati , nu este nimic grav si totul a fost o afacere a celor care nu gandeau ca cei care conduceau.Ce erori grave pe termen lung avem de atunci si pana acum .

 

Leave a Reply