RSS
 

Mintea dreapta

18 Iun

Multe din cele care ni se intampla sunt datorate nu de ceea ce este in realitatea din jurul nostru , ci mai ales de ceea ce este in mintea noastra .Fel de fel de nemultumiri , fel de fel de amagiri si posibile constatari sunt toate legate de modul nostru de a gandi , de a reflecta lumea noastra interioara dar mai ales lumea mare, exterioara in care traim .Suntem in moduri diferite persoane diferite care observam ceea ce este in preajma noastra in mod cu totul diferit .

Gandurile noastre sunt din mintea noastra si ele vin din interiorul modului in care noi sesizam , vedem lumea, oamenii si comunitatile .Mintea unde salasluieste gandul cel rau este o minte rea, o ducere spre intuneric si spre o judecata intunecata a semenilor.Este o poticnire la gandul cel fara de pacat al Luminii din noi.

Mintea cea dreapta este cea care vede in fiecare din faptele noastre apropierea de Intelepciunea in smerenie a omului , este aplecarea spre a interpretata totul din dragoste fata de semenul nostru , a-l ajuta sa vada Binele , a-l indrepta spre Lumina , a-l face sa uiteca in intuneric este dezvoltat monstrul din el .

Poate pentru ca totul este asa de diferit avem de la Cristos a spune ca a nu judeca pe altii este cel mai bine pentru ca nu stim ce este cu adevarat in sufletul semenului nostru cand faptuieste ceva spre dauna comunitatii sau siesi.A nu judeca este o porunca inbuna cunostiinta inteleasa de cei intelepti si care stiu ca toate sunt in intelegerea Domnului si greu este sa fie si a omului . Nu suntem posesorii decat a unor perceptii firave a ceea ce inseamna trairea celui de langa noi .

Traiesti o viata cu cel de langa tine si nu poti a spune ca il cunosti , ca pooti sa-i sti gandul cel ascuns al sau , ca este ca o carte in care in orice clipa poti citi.Asa ar trebui sa fim toti oamenii , dar greu gasim oameni care sa aiba acest simbol al trairii cotidiene.

Mintea cea dreapta te conduce spre gandul cel drept , care te mentine cat mai aproape de Creatorul lui si al nostru .Nu judeca pentru a nu fi judecat este in esenta un indemn la diversitatea intelegerii constructiei vietuirii noastre intru cele sfinte si nemuritoare .

Greul este ca nu suntem educati spre o intelegere deplina a celui de langa noi si mintea nostra incarcata de aru cauta a iscodi acele elemente care sa-l puna intro situatie de inferioritate , de supunere a celui smerit celuilalt.

 

Leave a Reply