RSS
 

Mama patrie

02 Iun

Ea este cea care ne da un sens existentei noastre.Ea seamana si culege ce pune de zi cu zi in pamantul sau.Ea mentine si intretine pe toti care sunt ai ei .Ea ne da dreptul a afirma ca suntem ai ei .Ea ne intareste in cuget cu implinirile ei .Ea ne aduce in preajma pericolele noastre si mai ales ale ei .

Mama patrie tine si pe toti cei care sunt fiii tarii, platiti din bani publici: politicieni, organismele de siguranta nationala, sanatatea , cultura , educatia etc.De la ea ar trebui sa avem pretentii si ea ar trebui sa impuna multe conditii pentru fiecare fiu al ei .Dar lucrurile stau cu totul altfel si ma tot intreb , de ce ?

Pentru ca ea nu poate fi ca o mama care te creste in dragoste de tara dar si te dojeneste cand gresesti ? Pentru ca nu are criterii de atins pentru fiecare cetatean al ei ? Pentru ca este prea buna si nu sanctioneaza reaua credinta fata de ea ? Pentru…

Patria pune mana de la mana si ia de la ceilalti si da oamenilor politici pentru a ridica acesta tara .Si ce se intampla ? Raspunsul il vedem cu totii.Bani irositi si vant si fum ca rezultate de douazeci de ani !

Mama patrie ar trebui sa se supere si sa caute a gasi alte rosturi pentru banii sai .Sa faca ordine in cheltuirea fiecarui banut luat de la cel care da sudoarea sa pentru gloria neamului si traiul sau .Ar trebui sa fie mai zgarcita si sa impuna mari restrictii la marlanii care se infrupta din ceea ce este al ei si al nostru al tuturor.

Nu mai poate sa stea nepasatoare la plansul unei natiuni .Avem nevoie de trezire acum pana nu este mult prea tarziu, nu ?

 

Leave a Reply