RSS
 

Institutii esuate

16 Iun

Intro realitate in continu a miscare orice institutie trebuie sa se adapteze in ritm rapid noilor cerinte si eforturi ale pietei globale .Stai si te minunezi cand orservi ca la nivel national unele institutii sunt la un nivel scazut fata de standardele romanesti dar si europene.

Ca parinte mi-e groaza sa constat ca avem multe forme fara fond in invatamant , ca procesul anevoios de a descoperi valoarea in om este o vorba in vant , ca evaluarile asupra cunostintelor elevilor se fac de cele mai multe ori fara sa se tina seama de ralitatile zonei si ale standardelor nationale pe discipline .Suntem intro abrambureala generala si continua care nu are niciun beneficiu pentru tineri pe termen scurt si nici pentru societate pe termen lung .

Vai de noi daca avem acum nevoie sa descoperim oameni din domeniul scolii care sa ne spuna adevarul despre copiii nostri .De unde sa-=i luam si cu cat ar trebui platiti cei care sunt cu adevarat dascali si stiu valoarea unei cunostinte , unei competente care este pe cale de a fi insusita .

Scoala trebuie curatata de tot felul de indivizi care au alte preocupari decat grija fata de copii , fata de viitorul lor, fata de incercarea de a descoperi valentele pozitive din fiecare participant la viata scolii.

Suntem prea saraci pentru a esua in alegerile unorm valori ale neamului la care invatamantul trebuie si este responsabil .Nu poate sa tina la infinit tanguiala ca totul este prost si ca nu avem solutii realiste de a indrepta lucrurile .Este o falsa problema ca nu sunt oameni care pot reforma sistemul .Dar o conditie esentiala este aca ei sa fie lasati sa o faca !

Nu poti sa constati ca totul; este o apa de ploaie , ca mediile la tezele cu subiect unic nu au acoperire, ca mediile de admitere nu reflecta realitate a, ca mereu incercam sa ne furam unii la altii caciula care pe moment avem impresia ca este la noi.

Dca vom continua asa scoala ca institutie va esua si ochii a milioane de oameni se vor indrepta spre altceva si atunci totul va fi foarte grav . este falimentul unei politici generale care a evitat cu buna stiinta sau nu sa ia taurul de coarne si sa-l duca spre victorie .Asa nu mai tine si roadele esecului general au inceput sa apara .

Cand incepem sa vedem consecintele multiple asupra intregii natiuni ?

 

Leave a Reply