RSS
 

Atacul

22 Iun

Acum 68 de ani incepea atacul Germaniei asupra Bolsevismului universal reprezentat de Rusia Sovietica .La aceasta actiune a luat parte si Romania care era in stare de razboi cu Tara Sovietelor .

De ce asa ?

Pentru ca noi facem o greseala enorma cand afirmam ca am atacat URSS-ul la 22 iunie 1941 , cand istoria ne arata ca la 26 si 28 iunie 1940 Uniunea Sovietica ne-a atacat pe noi prin cele doua diktate de la Moscova ,impunandu-ne ca Basarabia, Nordul Bucovinei si Tinutul Herta sa intre in componenta lor .

Miseleste , fara nici un drept istoric, aceasta putere de la Rasarit se razbuna pe noi si in noua conjunctura internationala favorabila ei din anul 1940 ne-a lovit si ne-a destramat unitatea statala din interbelic .

Rusia nu s-a impacat niciodata cu gandul ca Romania Mare se poate consolida si exista de-a pururi .Ea a cautat tot timpul sa gaseasca acele cai prin care noi putem sa fim nimiciti .Puterea Rosie s-a straduit si a reusit sa destrame statul roman si sa-l umileasca la nivel international .Actul din 28 iunie este DECLARATIA DE RAZBOI A RUSIEI CATRE ROMANIA .Apoi a trecut la actiuni militare pe teritoriul nostru si la numeroase acte de vandalism , la ucideri in masa si la impunerea vointei bolsevice intro regiune democratica , razeseasca.

In perioada de un an care a trecut intre acest act si atacarea URSS – ului , Romania si-a cautat parteneri de coalitie care sa poata da o riposta pe masura Colosului de la Rasarit si care sa ne redea demnitatea si onoarea pierduta in zilele de iunie 1940. Ca am gasit ca aliat Germania , ca aceasta era hitlerista , ca am intrat in Pactul Tripartit de buna voie si nesiliti de nimeni sunt lucruri la care mai avem de reflectat si de tras concluzii in favoarea adevarului istoric.

Atacul miselesc a fost al Rusiei catre noi si nu al nostru catre ea , care la acea ora era un atac de aparare si de lupta contra ciumei rosii din aceasta parte a Europei. Noi ar trebui sa reflectam mai mult asupra actelor noastre si sa gasim cai de interpretare multiple si in favoarea noastra .Pana acum am facut numai sa ne acuzam si sa ne victimizam , neincercand sa deslusim care sunt motivele pentru care am intrat in razboi contra URSS-ului.

Oastea tarii noastre nu trebuia sa accepte ruperea nici unei brazde de pamant romanesc din trupul Romaniei Mari , ci sa inceapa lupta eroica contra oricarui stat care dorea sa rupa din trupul tarii o cat de mica particica de pamant romanesc .Dar nu a stat asa si acest lucru ne-a costat foarte mult pe termen lung si pot spune ca pana astazi se simt consecintele evenimentului .

Regula ar trebui sa fie ca niciodata tara noastra nu ar mai trebui sa accepte vreun rapt teritorial asupra noastra si tot poporul si toata oastea sa devina UNA si sa purceada la alungarea opresorului de pe teritoriul romanesc .

Atacul ne-a mai spus ceva si anume ca in vremuri tulburi mereu am fost slabi , cu institutii fragile , cu organisme neinchegate si neconsolidate puternic, cu oameni politici sovaitori si prost pregatiti , cu o educatie saracacioasa si plina de tribalisme balcanice, cu o coloana vertebrala flexibila in favoarea lor si inflexibila la nevoile neamului , cu un spirit invechit , nerealist si plin de lucruri care nu aveau ce cauta la personalitati puternice , tari si mesianice .Nu am avut oamenii epocii si epoca ne-a dat cu flit .

Epoca ne-a dat atac prin surprindere si noi am raspuns favorabil ei , acceptand dezastrul global care a urmat. Un atac rusinos care a fost meritat de cat efort am facut pentru a ne consolida si a intari o Romanie Mare , un vis care nici acum nu suntem realisti ca devenise fapta si ca noi trebuia sa stim sa-l gestionam cum se cuvine .

Atacul a fost de structura si aceasta era la pamant si ne-a daramat ceea ce aveam si ne-a ingenuchiat pana astazi de la marea istorie .Urmele acestui atac nu s-au sters si cred ca nici in viitorul apropiat nu se vor sterge .

 

Leave a Reply