RSS
 

Apostolatul

05 Iun

De cativa ani avem votata o lege prin care pe data de 5 iunie , in Romania , este instituita Ziua Invatatorului , adica ziua tututor cadrelor didactice : educatoare, invatatoare si profesori de gimnagiu, liceu si facultate ( licenta , masterat, doctorat, postuniversitar etc. ).

Este o zi de mare respect pentru cei care sunt apostolii neamului romanesc . Dar in conditiile in care nimeni nu a zis mai nimic despre noi , despre importanta sociala a meseriei noastre, in conditiile in care cei alesi sunt preocupati de altele si nu de soarta invatamantului nostru aceasta zi a trecut neobservata pentru majoritatea cetatenilor.

Nici in scoli nu s-a facut mai nimic si in griul firesc al vietii nimeni nu a dat un ton de respect pentru aceasta profesie.Aceasta este grija comunitatii pentru acei oameni care au soarta copiilor ei pe mana .

Totul este intro normalitate a absurdului , intro chintesenta a rinocerismului care vad ca devine traiul nostru de zi cu zi .

In nevrednicia mea cutez a ura tuturor celor care au imbracat haina apostolatului sa aiba mii de bucurii, sa descopere Lumina din sufletul oricarui copil/tanar/adolescent si sa propuna acele cai care sa-l favorizeze in dezvoltarea lui spre inalt , spre Bine , spre Frumos si spre Adevar.

 

Leave a Reply