RSS
 

Archive for iunie 29th, 2009

Raza de soare

29 Iun

Serbam astazi un apostol care nu a fost apostol pe vremea LUI, care nu a fost chemat cu trambite si surle in mrejele Lui, care omora la greu crestini si era militarul zelos al stapanirii anticrestine.

El , Sfantul Apostol Pavel ( Paul – cum este cunoscut in Occident) a venit ca o raz ade soare si a cladit temelia crestinismului pamantean .El evreul a raspandit aceasta credinta la toate neamurile neevreiesti si a dat forma pamanteasca , institutionala a religiei noi a lui Hristos.

IISUS si-a ales un Om care prigonea crestini , si-a ales marele dusman care a fost adus pe cale cea drepta si a devenit marele apostol, el a croit fericirile pentru trecerea oricarui om la crestinism , el a indreptat calea cea dreapta spre cei care prigoneau credinta cea noua .

A putut cladi ceea ce era necladit , a putut aseza ceea ce era neasezat , a putut inalta ceea ce era neinalta , pentru ca a crezut si s-a inchinat fara falsa smerenie LUi .

Clipa de astazi , de sarbatoare , trebuie sa fie asa cat va mai exista crestinismul si noi avem datoria de mare omagiu de adus acestui mare om , slujitor al LUI.