RSS
 

Archive for iunie 21st, 2009

Boala

21 Iun

Oricum am dori a privi , boala este o stare de anormalitate in care in individ are un dezechilibru in procesele lui vitale de asimilatie si dezasimilatie.Ea este un factor de redresare a corpului la factorii care i-au provocat criza.De fapt , boala este o stare de criza a organismului si in acelasi timp o atentionare a sa ca asa nu mai merge .

Este la moda acum sa fii in criza , deci este poate la moda sa fii bolnav . Acum ceea ce conteaza este de ce esti bolnav, la ce , cum a fost posibil sa capeti boala si care este cale cea mai rapida pentru a iesi din ea ?

Raspuns universal nu exista si orice cale care te conduce la o stare de sanatate psihica sau trupeasca este admisa de orice medic sau de orice forma de cult din lume .Totul este sa ai puntea care sa restabileasca echilibrul pierdut in circumstante nefiresti si rapide de desfasurare.

Nu cred ca starea de boala este din afara noastra , ci sunt convins ca totul este in noi, in slabiciunile noastre , in neputintele noastre trupesti si sufletesti , in obstacolele pa care noi ni le punem noua pentru ca ne limitam cunoasterea la ceea ce suntem si intelegem fara a vedea ca dincolo de noi este cineva care ne calauzeste pasii spre echilibrul interior si spre lumina dar care noi tinem mortis sa -l neglijam , sa-l ocolim , sa-l minimalizam in toate aspectele pentru a ne creste noua actiunile marete ale necuprinderii noastre terestre.

In primul rand , boala se instaureaza in mintea noastra , in duhul nostru , in negasirea unui drum al devenirii noastre in care sa avem un partener de nadejde in lumea care nu se vede ,dar care ne intemeiaza ca oameni .De aici totul este posibil pentru ca devenim slabi in mana fortelor raului si se poate obtine usor dezechilibrul dorit pentru a transforma un sanatos in nesanatos .

Si ea are un univers al ei care este mult mai apropiat de rau decat de Bine , care macina , darama si ucide sanatosul din trup si din suflet.Este o greutate a firii noastre orice trecere spre boala a semanului si orice miscare a fiintei spre necunoscutul intunericului .

Cladirea noastra in lumina ne intareste si facerea de bine la cei care au nevoie de el si il cer este o premisa sa crestem spre a redevini sanatosi cand suntem bolnavi .

Boala vine in noi cand rosturile pentru care am venit in acesta lume sunt implinite si se cauta o iesire spre Inalt si spre Lumina .

Cale de a fi aceasta perioada cat mai tarzie este jertfa si aducerea Binelui spre cei care au nevoie de el !