RSS
 

Archive for iunie 1st, 2009

Viata pe credit

01 Iun

De doua decenii de ani, consumam mai mult decat producem, altfel spus, ne întindem mai mult decat ne e plapuma.

Desigur că am fost şi suntem încurajaţi prin metodele cele mai perverse sa ne golim buzunarele, iar atunci cand am constatat ca buzunarele ne sunt goale, am fost încurajaţi să ne îndatoram, pentru a face faţă ofertelor tot mai atrăgătoare ale pieţei de consum.

Am devenit oameni ai bancilor , marionete in mana lor si zilnic le depunem OMAGIU , culmea ! , zicand ca suntem oameni INDEPENDENTI. Ne-au inrobit destinele , ne-au cumintit !

Problema nu e ca o mare parte a populaţiei din România este împrumutata la bănci, problema e că o mare parte a celor împrumutaţi nu s-a gîndit de două ori înainte de a face un credit la o bancă.Suntem ai lor si ne taram inaintea lor.

Multi romani s-au gandit ca eternitatea s-a nascut la ei in ograda, neluand nici o clipa în calcul ca la un moment dat si-ar putea pierde locul de munca, sau ca un membru al familiei ar putea la un moment dat sa aiba grave probleme de sanatate, sau ca viata de zi cu zi ar putea sa se scumpeasca, in raport cu veniturile, ceea ce se întampla chiar acum.

Cresterea artificiala a preturilor locuintelor din ultimii ani ar fi trebuit să ne dea de gandit.

Cunosc familii care s-au îndatorat pe viata la banci pentru a cumpara copiilor lor, la varsta majoratului, un apartament sau macar o garsoniera.

Consumismul acesta agresiv este principala noastra vina pentru criza care isi va arata tot mai apasat efectele si în Romania. Se vede acum limpede că nu suntem cei mai buni gestionari ai vietilor noastre. Iar deficitul nostru în gestiune poate sa fie si efectul vietii pe credit, pe care multi am trăit-o în comunism, dar am continuat-o şi după aceea.

La mana bancilor ne faurim un viitor care numai de aur nu poate fi! Colac peste pupaza am mai realizat pentru romani si un mic imprumut de douazeci de miliarde de euro pentru adanca lor fericire ! Sa ne fie de bine !