RSS
 

Speranta

09 Mai

M-am intalnit cu profesori de diferite specialitati astazi si am discutat mult despre tinerii nostri si educatia de la noi.

Sunt sperante ca lucrurile se pot schimba si drumul anevoios spre sufletul copilului se poate atinge cu unii dintre noi, cu aplecare multa , cu rabdare si cu daruire spre om si spre profesie.

M-am bucurat ca-si doresc schimbarea starii de fapt, m-au incantat cu ideile lor ca ” asa nu se mai poate “, ca ” e multa rutina “, ca ” trebuie altceva ” etc.

De fapt, lucrurile nu au cum sa stea altfel decat asa!

Trebuie alte rosturi sistemului de educatie, trebuie o indreptare a lui spre nevoile de astazi ale tinerilor, spre cunoasterea necesara a domeniilor esentiale din secolul al XXI-lea, spre informatizarea educatiei si spre valorile general umane, spre a-l invata pe tanar sa fie bun coleg, sa comunice intre ei, sa aiba o inteligenta emotionala deschisa la dialog si la pace sociala, sa respecte interlocutorul si sa apere principiile unei societati deschise.

Altfel , este piedere de resurse materiale si umane care , in timp, ne va costa foarte scump.

A lupta pentru a produce noul este o politica care trebuie sa inceapa din perioada copilariei si in mediul scolar avem obligatia de a dezvolta aspectele creativitatii, inovarii, observarii lumii in mod divers.

Provacarile vremii ne obliga la noi deschideri.

Cred ca le putem face fata .

 

Leave a Reply