RSS
 

Saracie

11 Mai

O situatie care este comuna tuturor comunitatilor lumii. La unii este o mare saracie spirituala , la marea majoritate a tarilor lumii este o saracie materiala deosebit de puternica , accentuata acum si de efectele crizei economice mondiale.

Dincolo de aceste aspecte ale concretului avem o saracie in FIINTA noasta a tuturor . Ne indreptam de cateva sute bune de ani spre ceva secularizant, rationalist si extrem de periculos pentru Creatorul acestei specii din Univers.

Ne-am indepartat om de om , am cautat sa ne pierdem in munca pentru bani, am gasit banii ca leac pentru aceasta saracie, am pus pe ei la ranile sufletului nostru , i-am pus pe ei drept cauza a instrainarii noastre de noi, de cei dragi ,de colegi , de semeni.

Anxietatea , alienarea , anarhismul din sufletele noastre ne-au pustiit si ne-au dat modul de a trai unu langa altul fara sa mai stim nici de noi , dar de cel de langa noi.Avem o trecere prin lume agitata in care uitam ca totul este cu o bariera a timpului de netrecut pentru fiecare dintre noi si ar trebui sa ne imbogatim sufletul cu toate ale LUminii , dar nu facem , cu trecerea vremii decat sa ne golim duhul de cei omenesc si sa ne incarcam de automatisme, de pseudonevoi, de masini, case , bunuri nenumarate de larg consum si credem ca si cei de langa noi pot fi tratati ca aceste bunuri economice enumerate .

Suntem saraci rau de tot pentru ca totul a devenit o MARFA , pana si unele sentimente sunt la unii de vanzare , sunt valori care au pierit si aveamnevoie de ele pentru gloria acestei specii si altele multe care se consolideaza si care sunt spre distrugerea ei.

Drama este profunda si alta cale de consolidare si mentinere in viul psihic si sufletesc nu este decat sa ne recladim , prin efort individual si prin institutii, fiinta suprema umana , plina de dor si de iubire, dornica de sentiment firesc , impresionata de micile gesturi ale unui apropiat sau prieten, tulburata de grijile celor apropiati si ingrijorata de raul venit asupra fiilor sau sotului/sotiei.

Tipul acesta de saracie ne va distruge si ne va transforma in instrumente ale grozaviilor unor scenarii si scenaristi imbecili care vor dori sa ne dea ei orizontul , sa ne ofere ei cerul pe care il doresc, sa ne impuna ei soarele /lumina lor sau sa ne propuna traseele lor de a fi om( dar omul lor/creatie a propriilor lor demente).

Dementa saraciei sufletului va duce la crearea unui tip de exemplar asemanator celui descris de multe scieri din Antichitate si pana astazi numit Raul/Satana etc, care va avea bucuria ca nu mai esti inzestrat cu Binele, frumosul , Milostenia Creatorului Luminii.

Aceasta saracie ne va intuneca si acest negru al Intunericului ar putea sa ne domine daca nu incepem sa refacem raza de lumina si sa o consolidam cu apecarea spre intelegerea celui de langa noi, cu dragostea fata de cei cu noi, cu afectiunea si solidaritatea cu cei asemenea noua , cu credinta ca ajutor este nu numai de la Domnul , ci si de la cei de langa noi si ca este oferit pentru ca simtim asa si nu pentru ca trebuie , pentru ca da bine, pentru ca dorim voturi, campanie de publicitate etc.

A sterge aceasta faradelege este o sarcina a lui Homo Sapiens Recens in secolul al XXI-lea.

 

Leave a Reply