RSS
 

Re-infiintarea ROMANIEI

15 Mai

Cred ca a sosit vremea dupa douazeci de ani de la evenimentele din decembrie 1989 sa speram a crede ca este posibila re-infiintarea acestei tari.

Marile compromisuri care s-au tot facut in aceasta perioada, umilirile traite mai tot timpul , nevoia permanenta de a-ti face un drum de turma in viata , micile ticalosii curente , jocul amanetarii viitorului nostru de catre altii care dictau si in regimul trecut , ticalosiile lui ; ” te-ai descurcat “. ” lasa ca e bine si asa ” , ” nimicnicia gandirii de Bloc(” turma “), spalarea de creier printro propaganda mincinoasa , fatarnica si lipsita de respectul pentru fiinta umana , uitarea care a venit ,datorata saraciei materiale ,dar si spirituale si ne-a facut sa uitam ca OMUL nu se creste cu mancare numai, manipularea permanenta la nivelul maseificarii individului ne-au intarit si ne obliga la are-dimensiona spatiul imaginar identitar romanesc .

Defectele generatiei comuniste trebuie sa fie inlaturate de cei tineri si ancorati cultural si identitar cu marile nevoi ale romanismului si ale integrarii lui in spatiu de cultura european.

Spargerea zidului ideologiei comuniste s-a produs, noile elemente ale individualizarii demersului fiecaruia s-a realizat dar grija cea mare acum se indreapta spre a reporni motoarele sistemului in care personalitatile umane sa fie libere si permanent inovative , in care proprietatea privata si toate ale ei sa fie in centrul cresterii libertatii umane, al afimarii miilor de cai pe care sa le putem parcurge individual .

Generatiile parintilor nostri au fost educate de bolsevism in spiritul ideilor rosii/totalitar-extremiste si acest fapt se observa la tot pasul in comunicare , in relatii, in mersul unor proiecte individuale, de grup sau regional/nationale.

Prea multa birocratie , prea mare aparatul ei , prea multa centralizare si de prea mult timp ( fie vorba intre noi este si inutila intro democratie si incurca si dorinta de libertate maxima a cetatenilor loiali spiritului national/european ), prea stresati cetatenii si prea prinsi in cosul de nevoi primare ca sa mai aiba timp de reflectie, de meditatie, de aprofundarea trairilor elevate , superioare – toate acestea si multe altele de acest gen sunt acum franele , piedicile care nu ne dau sperantele pentru re-infiintarea tarii noastre , pentru sincronizarea sa cu cele ale lumii civilizate si europene.

Ierarhiile birocratice, maresc neputintele noastre si ineficintele oamenilor care de multe ori nu sunt numiti pe criterii strict profesionale pe aceste posturi ,dau esenta otravirii aparatului nostru statal.

Credinta mea este ca nu mai sti de unde poti apuca o problema pentru a o duce pana la capat in favoarea oamenilor.Avem tare de toate felurile si la toate formatiunile politice existente .Avem neputinte care nu se pot rezolva decat printro noua reangajare a spiritului creativ si tanar la marele efort de a recladi o Romanie plina cu tineri pana in 35-40 de ani in fruntea unor mari institutii nationale .

O politica umana in care individul sa aiba in dorinta sa munca corecta , cinstita si in favoarea ” valorii adaugate ” ar crea premisele redefinirii prioritatilor noastre , ar da sanse ca toti sa observam ca incepe sa se aprecieze bunul sint, cei sase/sapte ani de acasa, elementele inteligentei emotionale etc.

Scanteia re-infiintarii noastre nu poate veni decat de la efortul celor tineri de a dezvolta acest pamant in pas cu Europa , cu lumea, cu bunul simt si cu respectarea demnitatii oamenilor si credintei ca fiecare ne croim viata in acord cu ceea ce gandim si simtim si cu cele care tin de armonizarea intereselor fiecaruia cu semenii.

Parca se vede ceva , nu ?

 

Leave a Reply