RSS
 

Oameni saraci

31 Mai

Deseori facem apel la acesta sintagma naucitoare : ” oameni sacaci “.Vedem prin ea pe noi toti ,cei simpli si la al nostru loc pe care statul ni l-a oferit cu generozitate: oameni cu multe nevoi si griji de toata ziua si de toata frumusetea lor , cu frica lui dumnezeu, ancorati in ceea ce pamantul nostru a dat si noi am suportat.

Suntem cu totii supusi acestui dat al nostru din care saracia este in esenta ei a noastra , a felului nostru de a vedea lumea , a tulburarilor noastre de personalitate care na-a dus la a vedea lumea si la a avea obiceiuri care se aseamana cu saracia materiala si cu imposibilitatea de a ne trezi la marea sincronie cu ceilalti.

Suntem anesteziati cu fel si fel de lucruri care nu reprezinta nimic in devenirea nostra ca oameni, ca cetateni , dar care pica bine la grup, la obtea care ne-a dat un sens si o vrere a ei.

Saracia materiala de sute de ani ne-a indreptat spre cea spirituala, spre a vedea un simplist cod de valori cetateneste, ne-a prins in ofsaid, in adormirea de simtire si de trezire a elanului unei natii doritoare de bine pentru fiecare . Ea poate a fost ceruta de cei care ne conduc de sute de ani si care au mocirlit neamul cu veninul si cu excrementele lor infecte si au trsnsferat abjectiile lor la capataiul nostru impunandu-ne prostia, delatiunea, tradarea, neamprostia cu oricene si din orice ca reguli de neam . Incet dar sigur ne-am metamorfizat in fiinte fara de verticalitate , de indivizi care acceptam orice si de la oricine pentru ca valori comunitare nu sunt impuse si criterii de aflare a lor nu sunt cerute si dorite de lideri .

Saracia ne-a dat o stare din care nici nu mai dorim sa oiesim pentru ca mocirla este pretutundeni . Nu poti impune reguli de bun simt in mizerie si nu poti cere conduita ireprosabila unor oameni infometati de avere , de nevoi , de interesele zilei de azi .Culmea este ca cei mai multi nici nu vad ziua de maine de3cat ca o trecere spre o alta zi .

Saracia aceasta ne-a blestemat si a intrat si in suflet si ne-a inputinat si aici este cel mai rau . Vai de noi care nici dupa douazeci de ani nu dorim sa ne trezim adevaratii lideri ai neamului si sa incepem sa cladim cetatenia noastra in acord cu cea a Europei !

 

Leave a Reply