RSS
 

Innoirea mintii noastre

16 Mai

Pentru a fi in acord cu chipul veacului acesta avem a ne indatora mintea cu acele elemente care il caracterizeaza.

Conformismul poate fi o solutie dar este cea mai lejera si care suporta critici din toate partile si din toate unghiurile fiecarui posesor de intelepciune. A putea sa fii liber in acest spatiu terestru inseamna a incerca sa adaptezi mediul social, inconjurator si al tau launtric la nevoile tale, la dorinta de a te implini in realul cu mii de fete.

Societatea masificata si puternic secularizata este strivitoare pentru individ , care nu are alte solutii decat a importa libertatea din launtru sau si de a o creste in exteriorul sau social spre binele intregului sau – uman, social, trupeste si sufleteste.

Reinterpretarea situatiilor diverse din viata noastra este realizata de fiecare din noi din dorinta de a ne intelege si de a gasi acele solutii optime care sa ne satisfaca .Lumea in cate ne desfasuram planul terestru este adusa la suprafata intelegerii noastre de acele firesti capacitati ale noastre la nivel volitiv, emotional etc.

Un numitor comun la toate dogmele, aberatiile ideologice, la plictisul general este intarirea constructiei libere a omului, descatusat de oprelisti religioase, de angoase sociale , de iritatii de cliseu identitar, de stereotipii regionale si culturale, de unele cutume care sunt frane ale libertatii umane de …cele dinlauntrul nostru.

Restrictiile de orice fel in cunoastere ar trebui sa inceteze daca dorim o asumare in adevar a dezvoltarii individului.

Un indraznet scop al educatiei in acest nou secol ar fi dezvoltarea unui cetatean al Europei, poate al lumii , care sa se adapteze rapid la uriasele schimbari din jurul sau si care accepta mondialismul si concurenta intrun mediu multipolar si restrictionat numai de temperatura vremii traite alaturi de ceilalti.

 

Leave a Reply