RSS
 

De 2 MAI mai tanar !

02 Mai

Dupa mult timp , iata ca, astazi, se serbeaza in intreaga tara Ziua Tineretului . A fost o asemenea zi pe vremea regimului comunist si , acum , se relanseaza . Rau nu este daca i se da o incarcatura tinereasca , nepolitica si deschisa idealurilor tinerilor in formare .

Tineretea este o stare in viata individului dar , vrem nu vrem sa recunoastem , este si o parte a varstei unui om in acesta lume. Este cea mai deschisa , cea mai revolutionara, cea mai negativista si mai contestatara perioada a vietii unui om .

Este zbuciumul cel mare al creatiei , este deschiderea spre un nou inceput al fiecarui om , este dilicioasa prajitura daca rostul cresterii de pana atunci a fost respectul de sine, respectul fata de ceilalti, grija de cei din jur, dragostea de cei apropiati, dorinta de a fi cu ceilalti alaturi, de a da ajutor si de a-l primi la ceas de nevoie daca il ceri .

Este o etapa de cumpana : daca totul pana atunci a decurs in liniste si in buna crestere este vremea cand te afirmi in social , te deschizi semenilor care vor vedea in tine calitatea umana , modul corect de relationare, dorinta de afi alaturi de ceilalti si de a birui.Te apreciaza pentru calitatile pe care le ai si iti ofera un drum drept spre viitor.

Daca esti plin de nervi, daca nu-ti gasesti rostul pentru ca nimeni pana atunci din familia ta nu te-a ajutat sa-l vezi, daca raul a fost cu tine mereu in cei care nu te-au influentat , in cei cu care ai crescut ca o planta , ca un animal, in cei care te-au criticat mereu dar nu ti-au dat niciodata o cale a binelui de urmat , atunci este foarte greu si sunt clipe de disperare , de alegere , de deruta , de judecata nedreapta data /oferita celor din jurul tau . Sunt decizii de maturitate pe care le poti avea sau nu.

Afirmativul te va cali , te va duce spre succes. Negativul te va ruina, te va indrepta spre a vedea negrul din relatiile sociale, cu unii oameni cu care relationezi. Vei fi suspicios, plin de critica la nivel social , deschis spre a accepta usor ideologii egalitariste, revolutionare, teroriste sau apocaliptice. Vei pierde frumusetea vietii si deschiderea spre soarele nepieritor.

Tineretea te incearca iar tu vei gasi o cale a provocarii care sa te reprezinte !

 

Leave a Reply