RSS
 

Archive for mai 22nd, 2009

Inconfortul intelectualilor

22 Mai

O tema destul de actuala in conditiile in care multi au taria sa se declare ca apartin acestei tagme .

Intelectualii nostri sunt in marea lor majoritate proveniti din fii de muncitori ( putini ) si tarani ( majoritatea ).Cei care erau din mai multe generatii de intelectuali , comunistii au avut grija de ei si i-au distrus.

Primii sunt usor de manipulat si de spalat pe creier.Cei din cealalta categorie sunt de muzeu sau prea putini pentru a mai fi o forta astazi . Cei care doresc mentinerea maselor in ignoranta profita tot de prima categorie si isi exercita presiunea alaturi de ei .

Inconfortul vine in conditiile in care suntem alesi pentru devenirea neamului si pentru intarirea identitatii si acum avem cele mai traznite exemplare ale noastre .

Oameni cu o bruma de carte abia capatata de la comunisti cu portia sunt cei care ne imbata cu putregaiuri numai de serviciile comuniste stiute .Oameni care si acum stiu cum se pune o brazda , cum se mulge vaca , oaia, capra etc sunt cei care ne impartasesc mare lor experienta in a fi nimeni .Oameni care nu pot si nu au cum sa fie modele cladesc antimodele pentru cei care sunt tineri.

Intelectuali care nu au constiinta INDOIELII , ci numai a afirmarii sunt cei care au cladit acest sistem al neperformantei de toate felurile .Este o rusine ca cei care au incercat sa ofere un drum acestei tari dupa 89 nu au constientizat pericolul tradarii lor , indepartarii de sensul progresului natiunii, aberatiilor la care au fost supusi cetatenii simpli si loiali ai Romaniei .

O duminica a orbului avem din 20 mai 1990 pana astazi si o trezire a noastra poate urmeaza versurilor celebre : ” Desteapta-te romane …”.