RSS
 

Archive for mai 17th, 2009

Frontiera digitala

17 Mai

Asistam in ultimele decenii la o noua frontiera a unui spatiu care s-a creat atunci si care acum ocupa un loc important in sfera ocupationala si de servicii din lume : civilizatia digitala , virtuala , hiper spatiul alesilor de soarta , care patrund din ce in ce mai mult in misterele acestei inepuizabile lumi, acestei uriase capcane de a putea sa te faci ca traiesti intrun spatiu care nu are decat imagini ale unei realitati pamantesti.

Nimic din aceasta lume nu este real si nimic nu ne conduce mai mult la marea evadare din concretul fara de sens , incat dezvoltarea acestei noi frontiere a cunoasterii va exploda.

In lume este o mare instrainare fata de esenta umana , fata de natura , fata de semeni si se cauta realitatea virtuala , adica un fel de vis si sange laolalta, dar fara sentimente reale, fara esenta sufleteasca interactionala.

Este pierderea omului de om , este distrugerea gradinii Raiului si incercarea de a te simti bine in tumultul clipei de izgonire a celor doi din Eden.Atunci a fost o cadere la propriu a Fiintei .Acum avem acelasi lucru dar si cu o incarcatura spirituala .

Laolalta cele doua indreapta Fiinta spre stergerea programului Creatorului si incarcarea ei , prin copy/paste , cu elementele vietii digitale .Este lipsita faptura de locul minunat al creatiei , de Creator , de tulburarea data de ispita , de incercarea de a redefini mersul ei in concretul vietii.

Aceasta noua frontiera va fi si ultima ?

Sau va duce la prabusirea vechii civilizatii post-industriale sau va ridica noul inca neivit la orizontul nostru limitat ?