RSS
 

Archive for mai 13th, 2009

Rosu orizontal

13 Mai

Intotdeauna am iubit viata si cred ca este suprema daruire a lui Dumnezeu catre noi , cei trecatori prin vremelnicia lumii.In trecerea noastra prin lume, eu am iubit si imi place rosu ca reprezentare a vietii, a sangelui in miscare , a puterii de a darui si de a influenta tot ceea ce este viu.

ROSU este pornirea noastra spre inalt , trezirea noastra spre alte culmi si alte zari, nedorirea de a merge spre trecutul fara amintiri, aplecarea noastra spre trecutul cu multe semnificatii ale vietii traite cu adevarat spre gloria speciei , a neamului si a celor care au trait sacrificandu-se pentru semeni.

Tot ceea e este rosu este dat noua spre a ne trezi la orizontul vietii care are lupta , care cere batalie spre LUMINA cea mare din Noi, spre marea lumina din Univesrs, spre viul nemarginit din TOT si din Toate .

Rosu irita , creeaza stari de neliniste si de intrebari permanente despre trecerile de orice fel si in orice fel, despre framantarile firii pentru a-si gasi perechea, pentru implinire , pentru devenire si pentru viata traita cu smerenie alaturi de altii.

Macul si trandafirul au un rosu aprins, aproape grena, care ne este gingas , plin de liniste si de catifelare , placut ochiului si dadator de tresarire pentru suflet. Ele sunt o tematoare grija spre lupta si inalt, o tremuratoare aplecare a fiintei noastre spre ravasire si distrugere a ceea ce acum exista in jurul nostru si in noi.

Rosu orizontal ne defineste viata si ne mentine lupta spre inalt , spre desavarsirea semetiei noastre omenesti si a firavei firi a plapandului trup.