RSS
 

Archive for mai 4th, 2009

Wolfram Alpha

04 Mai

Un salt in dezvoltarea INTERNETULUI este acest nou motor de cautare numit Wolfram Alpha.

Inventatorului său, britanicul Stephen Wolfram este un titrat fizician stabilit în SUA.

Ce poate sa faca acest W.Alpha ?

De exemplu :
Dacă îi ceri computerului si acestui motor de cautare să compare înălţimea Muntelui Everest cu lăţimea Podu­lui Golden Gate, acesta va fi capabil să îţi răspundă. Sau dacă îl vei întreba cum a fost vremea la Londra în ziua în care John F. Kennedy a fost asasinat, va căuta şi va furniza informaţia necesară. La fel se va întâmpla şi dacă vrei să afli când va avea loc următoarea eclipsă vizibilă din Chicago sau care este poziţia exactă la zi a Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Tom Simpson care scrie pentru blogul Convergenceofeverything.com se întreabă:
„Care sunt mai exact implicaţiile reale?

O nouă paradigmă privind utilizarea computerelor şi a internetului? Probabil. Emergenţa inteligenţei artificiale şi un pas mai aproape de un internet care să se organizeze singur? Posibil. Orice ar fi cred că schimbarea va fi mare”.

Wolfram Alfa are potenţialul de a deveni unul dintre cele mai importante nume de pe planetă.

Exista si o slabiciune. Wolfram Alpha va cauta doar intr-o baza de date proprie, cu articole din domenii matematice si stiintifice, destul de limitata ca volum. Ar avea nevoie de o implementare mai larga, mai generalizata la tot Internet-ul.

Desi momentan nefunctional, Wolfram Alpha se gaseste la aceasta adresa. Si la un moment dat in luna mai va putea fi folosit pentru prima data de noi toti.

Poate si noi ar trebui sa facem mai mult si sa incepem sa vedem despre ce este vorba .Sunt multe postari pe google .com despre acest subiect.