RSS
 

Treizeci de arginti

15 Apr

Miercurea Mare, ne aduce in atentie, o tema fundamentala a relatiilor interumane : TRADAREA. Stim cu totii , cu treizeci de arginti a fost tradat IIsus de Iuda, unul dintre ucenicii sai.

E o zi cernita , una dintre cele mai dureroase din istoria recenta a omenirii , , cand un frate de credinta cu tine tradeaza un alt frate , nu pentru nu stiu ce alte convingeri numai de el stiute ci pentru bani, pentru un folos material imediat si , poate, pentru ridicarea sa la un alt statut social, presupus de el ca-l merita.

Ce poate fi mai rusinos si mai demn de dispret decat acest gest ! Cat poti fi de mic si de negru ca sa poti realiza un asemenea act fata de cel care pana mai ieri il adulai, il divinizai?

Daca pe Iisus l-au putut trada , atunci este in firea omului sa tradeze pe oricine , in orice clipa, cand nu iti mai convine ceva sau cand doresti sa capeti – pe nemeritat- un nou post/statul ?

Sunt intrebari care te infioara si care te injosesc ca om , dar actele au fost , sunt si vor fi mereu !

Cred ca o analiza a ceea ce inseamna tradarea in istoria culturii, gandirii si politicii lumii nu ar fi rau de facut in mintea oricarui citeste aceasta postare si sa vada daca ele se incadreaza la profilul celui care a realizat-o si , mai ales, impotriva cui si din ce cauze .

Oricum ar fi , a trada pe cel cu care ai fost in relatie de colaborare, de prietenie pana in ultimul moment si fara de cauza , neanuntandu-l ca nu mai esti in prietenie cu el, ca ai alte interese si poti , in viitor, sa-l ataci, sa-l dai pe mana dusmanilor lui este o actiune de cea mai joasa speta .

Dar, poate, totul trebuia sa aiba un sens si fara de aceasta tradare nu aveam evenimentul care a schimbat istoria lumii: invierea . Sfintii evanghelisti ne arata ca in sufletul lui Iuda a patruns Satana , pentru ca toate sa fie duse la bun sfarsit/ asa cum ele erau cladite de dinaintea nasterii sale?

 

Leave a Reply