RSS
 

Archive for aprilie 27th, 2009

Somnul !

27 Apr

O lunga perioada de timp am incercat sa inteleg rostul somnului in trezirea ratiunii umane. Nu cred ca poti crea ceva in stare de profund activism decat daca esti bine odihnit si plin de energie !

De aceea, eu vad somnul ca o licarire de fericire pentru trup si o indestulare pentru ratiune . Fara de el omul ar deveni o umbra si nu ar mai putea aduce licarirea unei sperante de mai bine in clipele care se construiesc in prezentul si viitorul nostru.

La om cand este prea mult strica , dand o stare de somnolenta perpetua, de lipsa de activitate , de nepasare .

La colectivitati , cand se incuibareste somnul da o incetineala a muncii, o amorteala a faptei , o lauda a prostiei, o aplecare spre minciuna si ireal, spre a fabula in nimicul clipei de adormire, o prostire colectiva si o dorinta de a fi NIMENI cu statul de personalitate.

Asa s-au cladit structuri ale somnolentei inimagimabilei prostii nascute din SOMNUL general, asa s-au alcatuit memoriile de furnica ale celor neatinsi de munca si de neincetata framantare a mintii fara de girusuri.

Somnul odihneste prostia si ea , pe termen lung, naste monstii , creaturi framantate de gandul ca lenea nu a omorat pe nimeni si ca cel care munceste este destul de prost, ca poti trai si adormit , dar in stare de veche la somn, la tot somnul de a fi uitat in istorie.

Construirea unei ratiuni a somnului creeaza specialisti in somnolenta si ideologi in mecanismul intelegerii somnului ca factor de inapoiere cultural- identitara.

Lauda somnului ( netrezirea in ISTORIE !) ne da fiorii nimicului din trupurile viguroase de lene, trai bun, bautura si mancare cat cuprinde si lipsa de ratiune cat poate sa tina .

La ce iti foloseste sa te intrebi prea mult de ceea ce este cu tine , cu semenii, cu sensul colectivitatii din care faci parte daca apoi obosesti, te agiti si iti e somn si nu poti sa te culci linistit ca inainte !

A framanta nimicul, a trezi suculente elanuri de ” ceresti” munci, a te insela cu crez ca totul merge struna cand sti ca nu ai facut nimic, a te multumi cu traiul in glod, a nu integege rostul literelor si al inlantuirii lor in propozitii sau fraze sunt deliciile fundatiei pentru adormire in fata istoriei. Minunat !

ODA SOMNULUI este fericirea prostilor si iesirea multimilor din istorie !
GLORIE ETERNA LUI SI VESNICIEI SALE !