RSS
 

Archive for aprilie 25th, 2009

Alb si negru !

25 Apr

Vremea este schimbatoare, timpurile sunt si ele in miscare , iar OMUL este in valtoarea celor trecatoare.

Cum poti sa spui ca esti multumit de vremea in care traiesti cand in jurul tau nu vezi asezare, ordine, pace sociala, ierarhie de valori in temeiul muncii si respectului fata de ea, cand toate sunt ravasite si multe gunoaie sunt adunate in firul apei curgatoare, aproape intrerupandu-i firescul curs !

Care sunt luminile spre care sa se indrepte tinerii de toate nuantele si de toate culorile ?
Unde vad ei ceva in ordine ?
Ce crez ar trebui sa aiba pentru a se dezvolta in pace si liniste ?
De unde tarie pentru a rezista in truchiul plin de seva urat mirositoare ?

O lume plina de alb si negru in care este foarte greu sa sti care este albul, de ce este el folositor, cun se construieste negrul, de ce ar trebui ca in viata sa evitam situatiile in astfel de nuante !

Nu poti trai ca animalul numai cu hrana , adapost si plimbare ! Trebuie sa ai clipe cand sa te intrebi care sunt rosturile tale , cine esti si daca se merita sudoarea ta pentru a fi recunoscut in ochii semenilor, colegilor, comunitatii, statului etc ? Te implinesti, tu , sufleteste in tot ceea ce faci ?

Timpurile de alb si negru creeaza oameni alb-negri, indecisi, lipsiti de orientare elementara morala , gata oricand sa fie in orice barca , la orice carma , pentru orice stipendii, care de care mai mari si mai atragatoare. Mercenariatul sufletesc creeaza conditiile desolidarizarii unei comunitati.

Lipsa de educatie si tarie patriotica/un cult fata de cei de dinaintea nostra care au cladit aceasta tara , de educatie in spiritul respectului fata de stramosi te conduce la afirmatia antica ” ubi bene, ibi patria !”/ “ubi panis, ibi patria !( asta si mai rau ?!) si am cladit mercenarul universal , nu al Imperiului Roman.

Nimeni nu se mai gandeste la modul in care trebuie sa-ti educi bobocii neamului, la marea responsabilitate a celor care au decizia politica de a avea un sistem modern , deschis, echilibrat de educatie in care tinerii sa se instruiasca intru cele bune, frumoase si adevarate pentru vremea lor.

E VREMEA LOR SI RESPONSABILITATEA NOASTRA !