RSS
 

Archive for aprilie 24th, 2009

Che Guevara

24 Apr

Am cumpanit daca sa-mi expun parerea despre el : Che Guevara .De mult aveam ceva de spus cand am vazut , in regimul democratic din Romania, personalitati politice – culmea, tinere ! – care erau , la TV – , imbracate cu tricouri care aveau , in fata , chipul desenat a lui Che Guevara .

Am crezut ca sunt eu exagerat , ca am eu o anume educatie, ca mi-am impus unele valori de la care nu doresc sa abdic si ca ei pot purta ceea ce doresc ! Dar tot ei , si mai putin eu , sunt MODELE pentru oameni, pentru tinerii acestei tari !

Si ma intrebam : cum este posibil ca un tanar politician de la stanga politica sa aiba imaginea pe tricou a lui Che ? El nu stie ce propune, ce poarta ? Poate fi asa de incult politic pentru a fi nevinovat sau , cu stiinta, face ceea ce face si atunci este foarte grav ?

Ieri, am vazut ca in Polonia se doreste interzicerea imaginii clasice a lui Che Guevara, foarte populară printre mulţi studenţi din lumea întreagă si scoaterea în afara legii a acelor materiale care incită la “fascism şi alte sisteme totalitare”, scrie ziarul “The Telegraph “.

” Ministrul polonez al egalităţii, Elzbieta Radziszewska, vrea să extindă legea care interzice propaganda fascistă şi totalitară astfel ca ea să includă articolele vestimentare şi alte suporturi care pot transmite o imagine corelată cu un sistem autoctatic. Cei găsiţi vinovaţi ar putea risca o pedeapsă de cel mult doi ani în închisoare.

Radziszewska a spus că amendamentul propus legislaţiei actuale “va ajuta organizaţiile în lupta împotriva rasismului”. Propunerea ar interzice folosirea figurilor multor lideri comunişti, ca Lenin sau Troţki.

Comerţ ilegal cu simboluri naziste

“Comunismul a fost groaznic, un sistem criminal care a curmat milioane de vieţi”, a spus profesorul Wojciech Roszkowski, un important istoric polonez şi un membru al Parlamentului European. “A fost foarte asemănător cu nazismul, şi nu este niciun motiv pentru care aceste două sisteme şi simbolurile lor să fie glorificate”, a adăugat el.

Alături de schimbările propuse, guvernul polonez vrea să înăsprească legislaţia în privinţa comerţului cu materiale care poartă emblemele naziste. Pieţele din vestul Polonia au profitat de interesul neo-fasciştilor germnai care cumpără astfel de obiecte, strict interzise în ţara lor. “

SUNT INTRU TOTUL DE ACORD SI AS FI TARE BUCUROS daca si ROMANIA ar adopta aceste masuri ! Nu poti cladi o societate in respectul cetateanului si in acelasi timp sa fii de acord sa se propage in randul celor mici, neajutorati si neinstruiti elemente de pseudo-educatie cu nuante totalitare !

Poate ne vom coace si noi si vom intelege ca altfel nu se poate !