RSS
 

Archive for aprilie 22nd, 2009

Respectul cetateanului

22 Apr

A construi o societate in respectul legii este mai mult decat a construi o dogma ! Nu poti cladi peren decat in masura in care samanta pe care vrei sa o cultivi este de calitate . Nu poti face asezamant solid intrun stat de drept daca nu-ti sti prioritatile si stalpii comunitatii.

Cred ca suntem acum , culmea, dupa douazeci de ani de la daramarea unei societati fara de valoare ! – INTRO VREME IN CARE NU STIM CARE NE SUNT VALORILE SI ROSTUL INTRUN STAT DE DREPT.

Votul uninominal nu a rezolvat problema valorilor si a reprezentantilor natiunii care sa ne reprezinte cu adevarat . Intro vreme de restrictii morale si cu rasturnari valorice oamenii de caracter sunt greu de gasit si mai greu de promovat si de mentinut in fruntea ierarhiei comunitatii.

Aproape nimeni nu doreste si nici nu are interes sa educe democratic pe cei multi si pe cei tineri mai ales .In invatamant se propaga acelasi sistem in care OMUL si virtutile lui nu sunt evidentiate.

Nu se cauta a se descoperi diamantul din fiecare pui de om , ci papagalul , repetitivul , cel care raspunde manipularii generale si nu creatorul unor noi orizonturi sau noi cai de a interpreta lumea.

Suntem la o vreme de rascruce : ori taiem totul din ceea ce a fost totalitar din educatia noastra ori continuam de a fi mici si mereu neputinciosi in fata institutiilor statului.

A educa in respectul muncii si al valorilor democratice este esenta devenirii acestei tari in secolul al XXI-lea.

P.S. Presa vuieste ca statul in acest timp compara in domeniul salarizarii un dascal cu un subofiter ! O fi bine , o fi rau , istoria va consemna rezultatul . Oricum dezastrul ne pandeste !