RSS
 

Archive for aprilie 18th, 2009

Sabatul.Respectul lui

18 Apr

Ziua a saptea a saptamanii.Ziua in care cel care a terminat Creatia a dorit sa se odihneasca .Ziua linistii, reculegerii, impacarii cu sine si cu ceilalti, rspectului fata de ceea cea fost , este si mai ales fata de ceea ce dorim a fi in viitor. ziua repausului ca stare de veche intelectuala si de introspectie . Ziua recreerii Fiintei .

O zi in care relatia omului cu divinitatea este maxima , este o parte a Legii Morale. O zi care este oferita omului pentru incarcarea sa trupeasca, spirituala si intelectuala. Esta o clipa in care se doreste contactul direct cu cel care a creat pe cel care creeaza, gandeste si se framanta zi de zi pentru a da un sens vietii sale si a da un rost drumului nostru pe pamant.

Hristos a vazut sabatul ca zi a Domnului si l-a respectat tot timpul cat a trait si , mai ales, cand este dincolo de viata pamanteasca .Vineri a fost rastignit si apoi a murit .A fost pus in moormant tot vineri si pana la miezul noptii avea si piatra cea mare pusa de usa mormantului.In ziua se sabat Hristos ” s-a odihnit “, ” nu a facut nimic .”

” DOMN AL SABATULUI ” a fost Iisus( Marcu, 2,28 ).

“SABATUL A FOST FACUT PENTRU OM ” ( Marcu, 2, 27 ).

Iisus Hristos spune foarte clar, in Evanghelia dupa Matei, capitolul 5 , incepand cu versetul 17:

” Sã nu credeti cã am venit sã stric Legea sau Proorocii; am venit nu sã stric, ci sã împlinesc. Cãci adevãrat vã spun, câtã vreme nu va trece cerul si pãmântul, nu va trece o iotã sau o frânturã de slovã din Lege, înainte ca sã se fi întâmplat toate lucrurile. “